8 °

max 10 ° / min 8 °

Nedjelja

24.01.

10° / 8°

Ponedjeljak

25.01.

10° / 8°

Utorak

26.01.

8° / 2°

Srijeda

27.01.

6° / 0°

Četvrtak

28.01.

8° / 1°

Petak

29.01.

8° / 5°

Subota

30.01.

8° / 2°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Stijović: Žabljak Crnojevića nedopustivo zaboravljen od svih

Izvor: MPŠV

Društvo

Tag Gallery
Comments 0

Autor: Antena M

  • Viber

Stijović: Žabljak Crnojevića nedopustivo zaboravljen od svih

Delegacija Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, sa ministrom Aleksandrom Stijovićem na čelu,  posjetila je Žabljak Crnojevića i razgovarala sa mještanima ugroženim od poplava kako bi im ponudila adekvatnu pomoć i podršku.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva, Stijović je obećao pomoć koja će biti obezbijeđena u vidu stočne hrane i sijena na zahtjev domaćinstava koja su pretrpjela štetu od poplava i koja im je tom prilikom uništila dio zaliha.

"Takođe, dogovoreno je da će Ministarstvo u skladu da dobrom praksom pomoći u saniranju štete domaćinstvima koja su pretrpjela u stočnom fondu.

Mještani su uputili molbu ministru Aleksandru Stijoviću da im se obezbijedi pristup vodovodu, jer iako se nalaze na samo 2km od regionalnog vodovoda nemaju pijaću vodu.

Ministar Stijović i građani su se saglasili da nedostatak vode za piće predstavlja najveći problem ovog podneblja i nepremostivu prepreku za razvoj Žabljaka Crnojevića kao turističke destinacije i mjesta adekvatnog za život građana u 21. vijeku.

Ministru Aleksandru Stijoviću je od strane mještana takođe predočeno da su sva ranija obraćanja prethodnom resornom ministru bila bez rezultata i ostala samo na obećanjima da će problem biti riješen", navodi se u saopštenju. 

Stijović je, kako navode, mještane Žabljaka Crnojevića zamolio da se obrate pisanim putem i da će u dogovoru sa nadležnim službama vidjeti kakva mogućnost postoji da se konačno trajno riješi problem vode na ovom podneblju.

"Ministar se saglasio sa mještanima da Žabljak Crnojevića posjeduje izuzetno bogato istorijsko nasljeđe, da se nalazi u Nacionalnom parku Skadarsko jezero, na samoj granici Glavnog grada Podgorica i Prijestonice Cetinje a da je nedopustivo zaboravljen od svih.

Mještani su se požalili da je Žabljak Crnojevića, koji je na UNESCO-voj listi, između ostalog i istorijska kolijevka Crne Gore ali da i pored toga nikada nije pogledana na adekvatan način od prethodnih vlada. Česta pojava jeste da domovi tog dijela Crne Gore nemaju napajanja električnom energijom po nekoliko dana, a da čak ni putokazi nijesu adekvatno uređeni. Put je uništen, šljunak se eksploatiše, što govori da su mještani prepušteni samo sebi.

Ministar je uvjerio da ubuduće to neće biti tako već da će Žabljak Crnojevića izgledati u skladu sa njegovim vjekovnim značajem za Crnu Goru", zaključuju iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR