16 °

max 16 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

16° / 8°

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

18° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Održano nekad prestižno ski takmičenje Zlatni orao Durmitora

Društvo

Tag Gallery
Comments 0

Održano nekad prestižno ski takmičenje Zlatni orao Durmitora

Autor: Obrad Pješivac

  • Viber

“Zlatni orao Durmitora”, skijaška manifestacija koja godinama okupljala gotovo najbolje alpske skijaše sa prostora socijalističke Jugoslavije, juče i danas okupila je na Savinom kuku 63 najpersperktivnija crnogorska skijaša koji su se, u okviru kupa Crne Gore, takmičili u slalom i veleslalomu.

Takmičenja je organizovalo PSD “Durmitor a na jučerašnjem slalom, u konkurenciji mlađih cicibanki, kao i većinu dosadašnjih obilježila je pobjedom Dunja Tomić članica SK “Savin kuk 2313”, ispred klupske drugarice Anje Jolović, na drugom i članica “Durmitora” Nikoline Ljesar, na trećem mjestu. Kod starijih cicibanki pobjedničko postolje pripalo je Dunji Kovačević “Onogošt”, druga je Monja Durutović “Bjelasica” a treća Lana Ana Marija Vukasovoć “Pahuljice”.

Kod mlađih cicibana trijumfovali su predstavnici  “Bjelasice”, Strahinja Popović, Petar Rabrenović I Vidak Čupić.  Kod starijih, prvi i drugi su članovi “Bjelasice” Ognjen Rakočević i Ognjen Bugarin a treći Bojan Macanović “Savin kuk 2313”

U kategoriji mlađih đevojčice , prva dva mjesta pripala su Danijeli Medenici i Staši Bulatović, članicama “Bjelasice”. Treća je Lana Zeković, “Savin kuk 2313” . Među starijim đevojčicama prva je Anja Bulatović “Bjelasica”, druga Anja Ružičić “Savin kuk 2313” a treća Anastasija Vukasović “Pahuljice”.

Sva tri postolja u konkurenciji  mlađih dječaka pripala su članovima “Bjelasice”. Trijumfovao je Luka Grdinić, ispred Nikole Rabrenovića i Borislava Vlahovića. Kod starijih dječaka pobjednik je Branislav Peković “Bjelasica” ispred Petra Kasoma “Onogošt” i Maksima Medenice “Bjelasica”.

Uglavnom isti takmičari našli su se na pobjedničkom postolju i nakon današnjeg veleslaloma.

Ponovo su najbolje u konkurenciji mlađih cicibanki Dunja Tomić, Anja Jolović, članice SK “Savin kuk 2313”. Uz njih i Nikolina Ljesar “Durmitor”. Kod starijih Monja Durutović “Bjelasica”, Ana Marija Vukasović “Pahuljice” i Aleksandra Džabasan “Durmitor”.

Članovi “Bjelasice” Vidak Čupić, Petar Rabrenović I Strahinja Popović, najbolji su u kategoriji mlađih a Bojan Macanović “Savin kuk 2313” a Kolašinci Ognjen Rabrenović i Ognjen Bugarin drugi I treći u konkurenciji starijih cicibana.

Kod mlađih djevojčica, Kolašinke Danijela Medenica i Staša Bulatović bile su prva i druga a Nela Knežević “Savin kuk 2313” treća. Kod starijih To su Anja Bulatović “Bjelasica” Anastasija Ružičić “Savin kuk 2313” i Kalina Zindović “Bjelasica”.

Članovi “Bjelasice” Luka Grdinić, Nikola Rabrenović i Borislav Vlahović, najbolji su mlađi dječaci a Petar Kasom “Onogošt”, Branislav Peković “Bjelasica” i Petar Veljić “Cmiljevica”, stariji.

Na takmičenjima je nastupila i Maja Šaponjić iz Nove Varoši i u konkurenciji starijih djevojčica ostvarila drugo vrijeme u slalom a u veleslalomu pobjedničko. Njeni plasmani nijesu ušli u nacionalne kup bodove ali je zasluženo osvojila priznanja.

Vođa takmičenja Vidomir Španjević kaže da su kvaletetne trke protekle u pravoj sportskoj atmosferi, bez i najmanjeg incidenta ili povrede takmičara. Istakao je veliki doprinos TC “Durmitor” u tehničkoj organizaciji manifestacije i idealno pripremljenim stazama.


Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR