6 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 6°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

12° / 8°

Petak

26.04.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
UP: Kandić izjavio da on nije upravljao vozilom, imao 1,2 promila alkohola u krvi

Društvo

Comments 6

UP: Kandić izjavio da on nije upravljao vozilom, imao 1,2 promila alkohola u krvi

Autor: Nikoleta Rakočević

  • Viber

Povodom više spekulacija u medijima u odnosu na saobraćajnu nezgodu koja se dogodila 2. maja radi objektivnog i istinitog informisanja javnosti iz Uprave policije su saopštili da su njihovi službenici radnje iz svoje nadleženosti preduzeli profesionalno u skladu sa zakonom i po instrukcijama tužioca koji je rukovodio uviđajem.

"Vozač nije mogao biti lišen slobode po osnovu Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima jer nije utvrđeno ko je upravljao vozilom u trenutku saobraćajne nezgode.

Napominjemo da je izviđajani postupak u toku i neophodno je poštovati prezumpciju nevinosti svih učesnika u ovom događaju", navode u saopštenju.

Saobraćajna nezgoda se, kako navode, dogodila 2. maja u 20 sati i 11 minuta na raskrsnici Bulevara Serdara Jola Piletića, ulice Jovana Tomaševića i ulice Pariske komune.

"Patrola je izašla na lice mjesta i zatekla dva vozila, oba podgoričkih registarskih oznaka. Jednim vozilom je upravljao D.P. dok se još uvjek utvrđuje ko je upravljao službenim vozilom Vlade Crne Gore koje je učestvovalo u saobraćajnoj nezgodi. Niko nije vrijeđao pripadnike policije prilikom preduzimanja službenih radnji.

Na licu mjesta policija je zatekla oba vozila sa vidno istaknutim registarskim oznakama a po izjavama učesnika saobraćajne nezgode, kao i izjavama četiri svjedoka, na licu mjesta nisu mijenjanje registarske oznake na navedenim vozilma. Uvidom u saobraćajne dozvole pripadnici policije su utvrdili da su oba vozila uredno registrovana na području Podgorice", navode u saopštenju.

Kako dodaju, A.Ć. je policiji kazao da je on upravljao vozilom, dok je zamjenik generalnog sekratara Vlade Nikola Kandić to negirao.

"N.K. je nakon 10 minuta od započetog izviđaja došao na lice mjesta saobraćajne nezgode kada je i izjavio da on nije upravljao navedenim vozilom.

Službenici saobraćajne policije su alkotestirali sva lica zatečena na licu mjesta a ne kako se navodi u službenim prostorijama policije. Ustanovljeno je da A.Ć. ima 0.1 g/kg alkohola u organizmu, N.K. 1,2 g/kg alkohola u organizmu dok D.P. nije imao alkohola u organizmu", pojašnjavaju iz UP.

O događaju i preduzetim radnjama je, dodaju, obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koja je naložila da se od sva tri lica izuzme krv na analizu i da se puste nakon uzetih izjava obzirom da nije utvrđeno ko je vozač.

"Pripadnici Uprave policije nisu mogli da pokrenu pitanje prekršajne odgovornosti i eventualno lišenje slobode po Zakonu o bezbjednosti u saobraćaju na putevima obzirom da nije utvrđeno ko je vozač. Državni tužilac rukovodi izviđajem i policija sve mjere i radnje sprovodi po nalogu tog tužioca", zaključuju iz UP.

Komentari (6)

POŠALJI KOMENTAR

Patriota

Ovo da je uradio raniji zamjenik generalnog sekretara Vlade, bio bi razriješen....Taj čovjek je sad sekretar Državne izborne komisije, kog razapinju mediji i sadašnja vlast, zato što je otkrio duple glasače u Herceg Novom....Toliko o vladavini prava...Dok istina obuje cipele....laž obiđe pola svijeta.

mrgud

Možda je auto samohodno. Provjeriti ima li autopilota!

Podgoricanin

Midlim da je vrijeme da neko podnese odtavku. Ministre Sergeju , ocevici tvrde hedno ali ovaj alkos iz vlade dtugo . Znaci vjeruje se alkosu. Pored toliko kamera po podgorici ni jedna nije snimila ili je beko iz policije narefio brisanje?