24 °

max 24 ° / min 14 °

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

18° / 14°

Petak

03.05.

16° / 10°

Subota

04.05.

16° / 10°

Nedjelja

05.05.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Odluka suda u Prištini: Jovanoviću 30 dana pritvora

Društvo

Tag Video
Comments 30

Odluka suda u Prištini: Jovanoviću 30 dana pritvora

Izvor: kosovo-online

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Podgoričaninu Ristu Jovanoviću, koga je kosovska policija uhapsila na Vidovdan, 28. juna, na Gazimestanu određeno je 30 dana pritvora. Jovanović je pred Osnovnim sudom u Prištini optužen za krivično djelo “Izazivanje nacionalne i vjerske mržnje i netrpeljivosti” i ima pravo žalbe.

Na početku današnjeg ročišta sudija je pročitala optužnicu kojom se Jovanović tereti za pomenuto djelo, nakon čega se on izjasnio da nije kriv i da nije došao na Kosovo da provocira i širi mržnju.

Tužilac je zatražio sudski pritvor zbog opasnosti od bjekstva i naveo da je kazna, prema važećim zakonima na Kosovu, za ovakva djela do pet godina zatvora.

Branilac Jovanovića, advokat Jovana Filipović zatražila je da se njen klijent brani sa slobode i ukazala na neosnovanost tvrdnji da je Jovanović javno ugrozio bezbjednost građana Kosova.

Suđenju je prisustvovao i otpravnik poslova u ambasadi Crne Gore na Kosovu Mirsad Bibović.

Komentari (30)

POŠALJI KOMENTAR

Titograd

Iako su Crnogorci oslobađali kako Srbiju tako i Beograd ne bi nijedan Crnogorac bez posledica moga izgovarat ovo je Crna Gora

Vladimir

@Moler , znam da biste to voleli...ali nije to baš tako kako ste napisali. Ali opet se svodi na verbalni delikt pritvor od 30 dana...Ej....

Vladimir

@nenad_mne ,inače u Hrvatskoj zbog ZDS ne idu u zatvor.Što se tiće Blajburga,to su austr.vlasti krenule da rade pre 3 godine...Ne ranije..A koji je to on uzvik napravio,koji poredite sa nac.pozdravom?