16 °

max 22 ° / min 12 °

Nedjelja

05.05.

22° / 12°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

21° / 13°

Srijeda

08.05.

23° / 14°

Četvrtak

09.05.

20° / 15°

Petak

10.05.

22° / 13°

Subota

11.05.

20° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Nova zelena površina u kampusu Univerziteta biće omiljeno mjesto okupljanja

Društvo

Comments 1

Nova zelena površina u kampusu Univerziteta biće omiljeno mjesto okupljanja

Autor: Antena M

  • Viber

Univerzitet Crne Gore pokrenuo je veliku akciju ozelenjavanja prostora oko tehničkih fakulteta i studentskih domova, a iz te ustanove su pozvali društveno odgovorne subjekte da se priključe akciji, kako bi nova zelena porvšina bila omiljeno mjesto okupljanja studenata i građana.

V.d. rektora Univerziteta Crne Gore, Vladimir Božović, kazao je da prostor oko tehničkih fakulteta treba da dobije standarde i izgled modernih evropskih i svjetskih Univerziteta, a to je značajno i za širu društvenu zajednicu.

„Naročito se u vrijeme ljetnjih mjeseci osjeća koliko su važne parkovske površine. Prostor oko Univerziteta je jedna od rijetkih zelenih oaza u ovom dijelu grada i mi to želimo da proširimo. Početni napor je već napravljen. Shodno inicijativi Univerziteta i pomoći društveno  odgovornih subjekata ta površina će dobiti izgled modernog evropskog kampusa i cilj je da to budu pluća ovog dijela grada, gdje nam fali zelenih površina“, pojasnio je Božović.

Pozvao je sve društveno odgovorne subjekte da se uključe u akciju koja je dobra za sve.

„Ovaj i slični projekti su odlična prilika da izraze svoju društvenu odgovornost. Jer, ulaganje u Univerzitet je bukvalno ulaganje u budućnost cjelokupne zajednice. Zato su svi dobrodošli na Univerzitet da razgovaramo o njihovim idejama, vezano za ovaj i slične projekte“, rekao je Božović.

Student povjerenik Studentskog parlamenta Univerziteta Crne Gore, Aleksandar Šipčić, kazao je da Univerzitet u svom kampusu ima jedan od najljepših parkova na teritoriji Glavnog grada, koji nije samo omiljeno mjesto okupljanja studenata, već i mnogih građana.

„Cilj je pokretanje podrške, gdje ćemo pokazati društveno odgovorno djelovanje svakog pojedinca i subjekta, koji će na svoj način pružiti podršku. Ova nova zelena površina, koja će biti mjesto okupljanja svih, daće novi izgled našem gradu. Važno je da pojedinci i subjekti razumiju svoju ulogu u društvu, jer ćemo očuvanjem zelenih površina i smanjenjem betonizacije dobiti novi izgled grada“, kazao je Šipčić.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

dv

Nekad je to bila cg ustanova za primjer i oličenje struke,znanja i vizije Zadnjih 20godina i danas je to skupa sa NK fakultetima oaza i kampus veliko srbijanske šovinističke i četničke ideologije,oaza za neznalice i kradljivce naučnih radova i diploma...uz par časnih i čestitih ljudi i Crnogoraca...