18 °

max 25 ° / min 18 °

Nedjelja

19.05.

25° / 18°

Ponedjeljak

20.05.

26° / 17°

Utorak

21.05.

26° / 17°

Srijeda

22.05.

21° / 15°

Četvrtak

23.05.

23° / 14°

Petak

24.05.

25° / 15°

Subota

25.05.

24° / 17°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vlada Crne Gore izgubila svako moralno utemeljenje, Spajić pristao na ulogu Dodika s poznavanjem engleskoga

Stav

Comments 47

Vlada Crne Gore izgubila svako moralno utemeljenje, Spajić pristao na ulogu Dodika s poznavanjem engleskoga

Autor: Antena M

  • Viber

Za Antenu M piše: Boban Batrićević

Amandmanima Vlade Crne Gore na Rezoluciju UN o genocidu u Srebrenici u kojima zahtijeva individualizaciju krivice i potcrtava odvojenost Republike Srpske, crnogorska država izgubila je svako moralno utemeljenje.

Idu li moral i politika zajedno, drugo je pitanje i tema, ali ako ne vjerujemo u neophodnost morala u politici, na čemu makar idejno počiva ujedinjena Evropa, onda ne možemo očekivati društveni boljitak.

Svojim ponašanjem u vezi s Rezolucijom Milojko Spajić i njegova stranka Evropa sad pridružili su se i povinovali najretrogradnijim političkim akterima na Balkanu: Aleksandru Vučiću, Miloradu Dodiku i Porfiriju Periću, koji je o Uskrsu, održao najsramotniju, ratnohuškačku, antihrišćansku beśedu u posljednjih nekoliko godina.

Evropa sad je prestala biti politički moralna onoga trena kad je počela gutati velikosrpske splačine te svoju retoriku, a time i retoriku države kojom upravlja, pretvorila u aboliranje ratnih zločina i zločinačke ideologije te relativizovanje genocida u Srebrenici.

Zato im preporučujem da ime svoje stranke promijene u "Srbija ispred obraza sad", jer to što oni mogu smiješati i progutati nije mogao ni DPS u svojim najgorim danima.

Pitam se na kraju, đe je i što radi crnogorska opozicija?

Zašto i dalje pristaje na ovu kvarnu igru čekanja boljega vremena?

Zašto se ne okrene građanskom aktivizmu, da zajedno, i partijski i nepartijski krenemo u rušenje ove četničke skalamerije našminkane evropskim frazama?

Pitam se i đe je Bošnjačka stranka u svemu ovome. 

Komentari (47)

POŠALJI KOMENTAR

Lovre Jadranko

@Marina Na jugu Srbije nalazi se spomenik Irskoj vojsci iz Velikog rata! Irci su štitili povlačenje Srpske vojske prema Albaniji. Irci su se herojski borili da zaustave braću Bugare,da sa leđa ne napadnu Srpsku vojsku u povlačenju.Na jugu Srbije herojski poginulo oko 1500 Irskih vojnika!

Ranko

A neka Batricevicu neka revolucionari , vjecno cete zivjeti u proslosti. Pozdrav od Srbina iz Crne Gore. Nemo se sekiras.

Deny Mirage

@Uroš / Poštovani, potpuno ste u pravu. Svako dobro Vam želim!