30 °

max 40 ° / min 25 °

Srijeda

28.07.

40° / 25°

Četvrtak

29.07.

40° / 26°

Petak

30.07.

39° / 25°

Subota

31.07.

39° / 23°

Nedjelja

01.08.

40° / 24°

Ponedjeljak

02.08.

36° / 23°

Utorak

03.08.

36° / 21°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Protest ispred Bratićkinog resora: Ne damo đecu u četnike

Izvor: Antena M

Društvo

Tag VideoTag Gallery
Comments 16

Protest ispred Bratićkinog resora: Ne damo đecu u četnike

Autor: Bojana Vojinović

  • Viber

Grupa građana okupila se danas ispred Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta u Podgorici. Došli su u znak protesta zbog, kako su naveli, skandaloznih naimenovanja u školstvu. 

Okupljeni su nosili transparente na kojima piše: "Ne damo đecu u četnike", "Donji veš je okej, fašizam nije okej", "Ministarstvo etničkog čišćenja". 

"Ne pristajemo da preko naše djece i obrazovnog sistema realizujete projekat srpski svet. Za pobjedu na izborima nosioci vlasti neka se zahvale na drugačiji način, vrijeme je za odlazak Vlade ove i ovakve", poručio je Nebojša Mrvaljević iz Foruma slobodnih građana Luča. 

Crna Gora u svojoj istoriji nije bila crnja i gora nego što je danas, poručio je Jovan Rabrenović iz Liberalne partije. 

"U Crnoj Gori se nije desilo do sada da ulicama tumaraju ljudi koji kliču ratnim zločinima i veličaju ratne zločine. Danas se dešava da 80 godina nakon ustanka mi postavljamo sebi pitanje da li smo dostojni nasljednici naših predaka. Tužilaštvo, sudstvo i policija ne rade ništa da bi kaznili one koji veličaju fašizam. Crna Gora neće biti država koja poistovjećuje četnike i partizane po cijenu da se desi ponovo ono sto se desilo 13. jula", kaže on. 

Aida Petrović iz NVO Crnogorski ženski lobi saopštila je da je ministarka Vesna Bratić priznala da je napravila još jednu grešku u nizu kada je naimenovala Radu Višnjić pa onda to opozvala.

"Ćutanje svih apostola i aminovanje svega što Bratić radi je za svaku osudu. Ovo mora biti zaustavljeno radi dobrobita sadašnjih i budućih generacija", rekla je ona. 

Aleksandar Saša Zeković, aktivista za ljudska prava i koordinator i član Savjeta Građanske inicijative "21. maj" kazao je da je cilj da se spriječi izdaja Crne Gore. 

"Nama nije stalo samo do smjene Bratić, Višnjić, Gorana Kikovića, oni su marionete jedne iste politike i ideologije, marionete četnistva, fašizma… nama je cilj da spriječimo ovakav rad Vlade, njihovu izdaju Crne Gore. Nije Bratić sama, ona ima njihovu punu podršku, svaki ministar aktuelne Vlade se zove Vesna Bratić, svaki poslanik vladajuće većine se zove Vesna Bratić", poručio je on. 

Sa protesta je zatražena smjena Vlade.

"Danas sam ovdje da jasno kažemo da namjera Bratić neće proći onako kako je namjerila. Kap koja je prelila čašu je naimenovanje Višnjić, osobe koja je zloupotrebljavala djecu. Nije Višnjić jedina greška, najveća greška je naimenovanje Vesne Bratić za ministarku i nećemo stati dok tu grešku ispravimo a sa njom mora otići i onaj koji je naimenovao, Krivokapić", poručuje portparol Socijaldemokrata Nikola Zirojević. 

Poslanica SDP-a Draginja Vuksanović-Stanković poručila je da neće dopustiti širenje četničke ideologije. 

"Danas smo svi jednaki bez obzira na nacionalnu vjersku i partijsku pripadnost. Gradicemo Crnu Goru kao građansku, multietničku i evropsku državu, nećemo dopustiti širenje četničke ideologije. Ovdje će se znati sta je crnogorska himna, zastava i grb i svi će to morati da poštuju. Izdajnicima nema mjesta, tražimo razrješenje Bratić. 

Niko neće udarati na naš crnogorski identitet. Zvaničnoj Srbiji poručujemo niti će biti srpskog sveta niti velike Srbije", kazala je ona. 

Miodrag Živković iz GI "21. maj" kazao je na protestu da su se okupili jer neće fašizam u Crnoj Gori.

"Crna Gora je izložena fašisoidnim idejama. Bez temeljnih nacionalnih vrijednosti nema Crne Gore", rekao je on. 

"Premijer, vicepremijer, svi ministri i 41 poslanik su Vesna Bratić i tu nema odvajanja. Uobičajeno je da se pošalju poruke i zahtjevi, u ime 21. maja ja ću ih definisati. Da se stave van snage odluke koje su donijele sječu ovih direktora, da se stave van snage odluke o novim naimenovanjima za vršioce direktora...

Ova vlast dijeli samo jednu ideju a to je ideja širenja fašizma i okupacije Crne Gore. Smrt fašizmu, sloboda narodu, sloboda Crnoj Gori", poručio je Živković. 

.

 

Komentari (16)

POŠALJI KOMENTAR

Crnogorac

Nece dugo proci neko ce da stopira sofere i kuci u rodno selo.

Nećemo CETNISTVO PO CG!!!

Neviđene razmjere prodora SRPSTVA po Crnoj Gori jako uočene! OBRAZOVANJU PRIJETI KOLAPS AKO SE NESTO NE PROMIJENI! Ovo niko nije ni sanjao da će četnici koji su ubijali nas narod Crnogorski doći do važnih funkcija! Nećemo više ćutati CETNISTVO ulazi munjevitom brzinom u sve pore života!!! Otpor Cetn

Ovo je zemlja hrabrih Heroja!

@drago1 Čekaj ti 3 god A mi nećemo da za 3 god ovo bude zemlja četnika ne daj Bože!!!! Ovo će Drago ostati VJEKOVNA ANTIFAŠISTIČKA CRNA GORA!!!