15 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 14°

Srijeda

01.05.

21° / 14°

Četvrtak

02.05.

17° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
FOTO: Bizarne scene: Sveti čin uz helikoptere, duge cijevi i štitove

Izvor: Pobjeda

Društvo

Tag Gallery
Comments 12

FOTO: Bizarne scene: Sveti čin uz helikoptere, duge cijevi i štitove

Izvor: Pobjeda

Autor: Antena M

  • Viber

Nevjerovatne scene propratile su današnje ustoličenje mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija u Cetinjskom manastiru.

Ono što bi trebalo da bude svečan događaj pretvorilo se u akciju koja najmanje dodirnih tačaka ima sa vjerom i načelima vjere.

U napetoj atmosferi i neprekidnim sukobima policajaca i protivnika ustoličenja u Cetinjskom manastiru, kojih je u Prijestonici ogromna većina, SPC je pošto-poto izvela "sveti čin", prkoseći silnim porukama mira.

Umjesto radosti građana i proslave sa ustoličenim mitropolitom, Joanikije se odlučio na inat i uz pomoć Vlade Crne Gore, Uprave policije i štitova i dugih cijevi Protivterorističke jedinice doputovao je u Prijestonicu sa patrijarhom srpskim Porfirijem.

U Cetinjskom manastiru privid atmosfere kakvu podrazumijeva ovaj događaj. Čin intronizacije uz nekoliko sveštenika i neuniformisah osoba, bez arhijereja koji su prisustvovali sinoćnjoj svečanosti ispred Hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici, dok se oko manastira bije bitka u kojoj se građani guše u suzavcu i broje rane od upotrijebljenih hemijskih sredstava. 

Ispred manastira jake policijske snage koje sprovode ustoličenog mitropolita do vojnog helikoptera kojim, nalik scenama iz akcionih filmova, napušta Prijestonicu. Dostojan?!

Pogledajte foto-galeriju koju je objavila Pobjeda.

.

.

.

Komentari (12)

POŠALJI KOMENTAR

Vuko

Ljudi moji pa Crna Gora je pobjedila sinoc a vi toga jos nijeste ni svjesni.Cijeli svijet je vidio kakav problem je SPC,cak je i Vaseljenski Patrijarh toga svjestan.Sto nije dosao na Cetinje?Evropa je napokon progledala a Becic se otkrio.