15 °

max 15 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

15° / 8°

Četvrtak

25.04.

15° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 11°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Protest kulturnih djelatnika: Vlada da smijeni sve retrogradne ministre, na čelu sa Bratić

Društvo

Tag VideoTag Gallery
Comments 7

Protest kulturnih djelatnika: Vlada da smijeni sve retrogradne ministre, na čelu sa Bratić

Autor: Jelena Grbović

  • Viber

Kulturni djelatnici, kako su i najavili, okupili su se danas ispred Vlade Crne Gore, kako bi iskazali nezadovoljstvo radom i ophođenjem aktuelne ministarke.

"Okupili smo se da izrazimo neslaganja protiv otvorene i očigledne diskriminacije od ministarke Bratić prema gradjanima koji su po nacinalnosti Crnogorci, protiv vjerske diskriminacije ministarke prema svima koji pripadaju vjerskim zajednicama kojima ona ne pripada. Protiv otvorenog revanšizma prema svima prema kojima ministarka naslućuje da su pripadali drugom režimu, protiv partijskog zapošljavanja kojima je kljucna referenca veza sa sveštenstvom i prisustvo litijama", kazao je Zoran Vujović.

"Protest protiv bahatosti i nepristupačnosti i egoizma i odsutnosti, pritiv prijetnji i uvreda prema onima prema kojima ona lično gaji neskrivene antipatije. Na kraju, ovo je protest protiv kadrovskih rješenja koja pripadaju korpusu ljudi koji ne priznaju crnogorsku naciju, crnogorski jezik", dodao je on.

Oni su prethodno uputili otvoreno pismo premijeru Zdravku Krivokapiću, vicepremijeru Dritanu Abazoviću i ministarki kulture, sporta, prosvjete i nauke Vesni Bratić a povodom informacije o naimenovanju direktorke Filmskog centra Crne Gore Aleksandre Mandarić Božović.

"Pozivamo Vladu da smijeni sve retrogradne ministre, na čelu sa Bratić, da razriješi direktorku koja je protivzakonito došla na tu funkciju, koja nema crnogorsko državljanstvo, koja negira sve vezano za identitetska prava Crnogoraca", dodao je.

Kako kaže, tražili su promjenu Vlade, ali promjenu na bolje.

"A ne na gore. Ako smo je jednom promijenili, promijenićemo je opet", poručio je.

Okupljeni su potom ispred vlade simbolično ostavili zahtjeve.

"Ukoliko naša , krajnje dobronamjerna i za društvo korisna inicijativa bude ignorisana, razumjećemo je kao atak na kompletnu umjetničku scenu, njen integritet i njenu nezavisnost", naveli su ranije u pismu.

Komentari (7)

POŠALJI KOMENTAR

CG1

Svaka čast gospodine Mesić. Dozvaće se pameti vučić, ali tek kad srbiju potopi u još veću kaljugu, tad će možda srbijanci shvatiti da idu pogrešnim putem i da se ne živi 1 000 godina. Život je kratak da bi ga provrli u stalnoj mržnji prema drugima zbog svojih velikodržavnih aspiracija. Gospodin je uvijek gospodin, pozdrav za Crnogorskog Prijatelja.

Cg

Bela se vraca u rodno selo.cao bela cao cao cao.