13 °

max 18 ° / min 8 °

Nedjelja

24.10.

18° / 8°

Ponedjeljak

25.10.

18° / 7°

Utorak

26.10.

17° / 9°

Srijeda

27.10.

18° / 11°

Četvrtak

28.10.

20° / 9°

Petak

29.10.

18° / 10°

Subota

30.10.

19° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Milatović u Dubaiju: Spremni za EXPO, da predstavimo CG kako dolikuje

Društvo

Tag Video
Comments 0

Milatović u Dubaiju: Spremni za EXPO, da predstavimo CG kako dolikuje

Autor: Antena M

  • Viber

Ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović boravi u Dubaiju, u okviru priprema za Expo 2020 Dubai. Izvođači radova Simmetrico Networks zvanično su ministru predali Paviljon na rukovođenje.

“Ministarstvo ekonomskog razvoja je u maju preuzelo koordinaciju učešćem Crne Gore na globalnom događaju Expo 2020 i za samo pet mjeseci napravili smo izvanredan posao. Uprkos svim izazovima poput izmjena koje se tiču projektne dokumentacije, smanjenja površine Paviljona i svih drugih pratećih aktivnosti, uspjeli smo da pripremimo sve  ono što će nas predstavljati posjetiocima iz cijelog svijeta. Iza nas je najteži dio posla, ali nas čeka 182 dana rada i zadovoljstva u predstavljanju naše zemlje onako kako joj to dolikuje”, rekao je Milatović i dodao da je ponosan na cijeli tim koji radi na projektu i prenio nam svoj sveukupan utisak:

“Zahvaljujući ogromnoj predanosti, znanju i idejama uspjeli smo da duh Crne Gore prenesemo u grad budućnosti , kako još I nazivaju prostor na kojem se održava Expo 2020”.

Ministar Milatović se na marginama posjete susreo sa državnom ministarkom Ujedinjenih Arapskih Emirata za međunarodnu saradnju i generalnom direktoricom Expo 2020 Dubai, g-đom Rim Al Hašimi kojoj se zahvalio na saradnji tokom priprema učešća Crne Gore.

Direktorica Paviljona Milena Pejović – Eraković i njen tim već neko vrijeme borave u Dubaiju kako bi ispratili završne pripreme i provjere pred otvaranje Izložbe.

“Možda naš Paviljon ne zauzima najveći prostor, ali uz najbolji tim uspjeli smo da dočaramo Crnu Goru, njene prirodne ljepote i investicione potencijale i to je i suština učešća. Moram da se zahvalim cijelom timu, s obzirom da smo samo za nekoliko mjeseci, od kada je MER preuzeo koordinaciju na projektu, uspjeli da završimo Paviljon na vrijeme, a da kvalitet ne izostane”, istakla je Pejović – Eraković.

Zvanično otvaranje izložbe najavljeno je za 30. septembar, dok će zemlje učesnice već sjutradan otvoriti paviljone kako bi privukli pažnju što više posjetilaca i na taj način predstavili najbolje prakse iz svojih zemalja.

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR