11 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

14° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

19° / 7°

Srijeda

24.04.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Iva Drekalović najbolja studentkinja Muzičke akademije

Društvo

Comments 0

Iva Drekalović najbolja studentkinja Muzičke akademije

Autor: Antena M

  • Viber

Nagradu za najveći uspjeh tokom studija za studijsku 2021/22. godinu na Muzičkoj akademiji uručena je Ivi Drekalović sa prosjekom 9,97.  Najbolja studentkinja Muzičke akademije kaže kako je ta nagrada za nju izuzetno priznanje i velika motivacija za dalji rad, te da joj predstavlja posebnu čast jer dolazi od prestižne institucije kao što je Univerzitet Crne Gore.

"Za muzičare je najvažnija izvođačka praksa. S obzirom na situaciju sa pandemijom koja je uzdrmala muzički život, kao i život uopste, nismo imali mnogo prilika za nastupe, ali o pored toga, Muzička akademija, u saradnji sa festivalom KotorArt, uspjela je da organizuje dva koncerta, 2020. i 2021. godine", dodaje Iva i kaže da je imala čast da nastupi na oba.

Svaki uspjeh, objašnjava studentkinja,  prati određena doza odricanja, međutim, smatra da je ključ svega imati dovoljno  znatiželje, odlučnosti i istrajnosti za sticanjem znanja u konkretnoj oblasti ili profesiji. "Trudila sam se da budem marljiva tokom cijele godine, a dobila sam mnogo podrške i motivacije od mog profesora klavira, Bojana Martinovića, drugih profesora na Akademiji, kao i moje porodice. Naravno, drago mi je da se moj trud isplatio", govori ona.

Iva se trenutno nalazi na razmjeni studenata na Konzervatorijumu Đuzepe Tartini u Trstu i kaže da je veoma zadovoljna obrazovanjem koje je stekla na Muzičkoj akademiji na Cetinju.

"Svakako, smatram i da je u razvojnim godinama umjetnika veoma važno da sarađuje sa više različitih pedagoga koji mogu pružiti drugačija mišljenja. Takođe je pozitivno i da umjetnici borave u različitim okruženjima kako bi mogli da uče i iskuse drugačije pristupe učenja i izvođenja i prodube svoj umjetnički razvoj", rekla je Iva i dodala da se  svakog dana trudi da napreduje i razvija se u profesionalnom smislu.

"Naša Akademija ima dobre uslove za napredak i razvoj mladih umjetnika. Novim generacijama poručila bih da svakim danom rade na sebi i usavrsavaju se, budu istrajni i predani svojoj profesiji i intrumentu, i uspjeh neće izostati", rijči su koje je Iva uputila svojim budućim kolegama. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR