13 °

max 16 ° / min 7 °

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

22° / 13°

Srijeda

01.05.

19° / 14°

Četvrtak

02.05.

19° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Institut za medije: Sadržaji TV Happy vrhunac profesionalne sramote

Društvo

Comments 0
UOĆI SJEDNICE AEM-a:

Institut za medije: Sadržaji TV Happy vrhunac profesionalne sramote

Autor: Antena M

  • Viber

Institut za medije Crne Gore zahtijeva od regulatora, Agencije za elektronske medije, da iskoristi zakonske mogućnosti i ograniči emitovanje Hepi TV na teritoriji Crne Gore, zbog kontinuiranog podsticanja netrpeljivosti, diskriminacije i mržnje i time zaštiti domaći medijski i sveukupni društveni prostor od nezakonitih i štetnih sadržaja, saopštili su iz te institucije.

 Iz Instituta za medije smatraju da su posljednji sadržaji emitovani posredstvom Hepi TV vrhunac, kako kažu, profesionalne sramote i udar su na dostojanstvo i integritet pripadnika jedne nacionalnosti i na ženski rod.

“Osim kontinuiranog brutalnog targetiranja pojedinaca i grupa iz Crne Gore i proizvodnje mržnje, ova televizija ne ispunjava minimalne profesionalne, novinarske standarde ni za niz drugih tema i time ugrožava pravo javnosti na istinito informisanje”, dodaju oni.

Prema njihovim riječima, Hepi TV u produženom trajanju nanosi štetu dezinformišući, manipulišući javnošću, šireći propagandne sadržaje i kreiranjem iskrivljene slike stvarnosti podstiče na neprijateljstvo i netrpljivost.

 Iako, dodaju, smatraju da je sloboda govora najvažnija vrijednost demokratskog društva, ona ne smije, ističu, biti zloupotrijebljena na način da ugrožava prava drugih, što je u ovom slučaju potpuno jasno.

“Institut za medije, kroz svoja israživanja i na druge načine, ukazuje na zabrinjavajući porast uvredljivog i govora mržnje i poziva sve društvene aktere da učine što je u njihovoj moći da zaštite javni prostor od uvreda, govora mržnje i drugih nezakonitih i štetnih oblika komunikacije, te da omoguće i podstiču na civilizovan i pristojan sadržaj u medijima”, ističu iz Instituta.

Povećani govor mržnje i njegovo tolerisanje u javnom prostoru je, ocjenjuju, prijetnja demokratiji i ljudskim pravima.

“Razvijena društva se već odavno bave kako da adekvatno odgovore ovom izazovu. Vjerujemo da će najnovija reforma medijskih zakona i medijska strategija ponuditi odgovor za uspješnu borbu protiv govora mržnje i dezinformacija”, zaključuju u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR