22 °

max 22 ° / min 13 °

Utorak

07.05.

22° / 13°

Srijeda

08.05.

23° / 14°

Četvrtak

09.05.

21° / 14°

Petak

10.05.

22° / 13°

Subota

11.05.

21° / 11°

Nedjelja

12.05.

21° / 13°

Ponedjeljak

13.05.

21° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Studentski parlament: Naimenovanje Marojevića neće doprinijeti smirivanju tenzija i podjela

Izvor: Mitropolija.com

Društvo

Comments 1

Studentski parlament: Naimenovanje Marojevića neće doprinijeti smirivanju tenzija i podjela

Autor: Mia Zeković

  • Viber

U Studentskom parlamentu Univerziteta Crne Gore delegiranje velikodostojnika bilo koje vjerske zajednice u UO najznačajnije ustanove visokog obrazovanja u zemlji ne smatraju pažljivo odmjerenom i odlukom donijetom sa mnogo senzibiliteta. 

Stava su da naimenovanje paroha nikšićkog i šefa izdavačke službe Eparhije budimljansko-nikšićke Nikole Marojevića za člana Upravnog odbora UCG-a neće doprinijeti smirivanju tenzija i podjela, koje su, kako kažu u Studentskom parlamentu, očigledno prisutne u našem društvu, te da se njom ne šalje dobra poruka.

U Studentskom parlamentu kažu da cilj njihovog obraćanja nije da umanje značaj bilo koje religije ili crkve kao vjerske institucije u crnogorskom društvu, iz prostog razloga što njihovi članovi nemaju tu želju, niti su kadri za to.

"Naprotiv, svjesni smo da religija i crkva imaju i te kako značajno mjesto u crnogorskom društvu, te daju nemjerljiv doprinos duhovnom razvoju i sazrijevanju. Takođe, želimo da istaknemo da članovi Studentskog parlamenta na ličnom nivou nemaju ništa protiv Marojevića, niti su njegove profesionalne kompetencije predmet ovog saopštenja", saopšteno je iz Studentskog parlamenta, prenosi Pobjeda.

Kako se u posljednje vrijeme religija i crkva neukusno iskorisćavaju za dnevno politička prepucavanja političkih subjekata u Crnoj Gori, a svjesni koliko je to osjetljiva tema, u Studetskom parlamentu kažu da se obraćaju sa velikim oprezom, jer ni u jednom trenutku ne žele da budu shvaćeni u bilo kom drugom, osim akademskom kontekstu. 

"Na kraju, ne želimo da javno saopšteni stav svrsta Studentski parlament u redove onih koji ovu i slične situacije koriste za pospješivanje netrepeljivosti i prikupljanje političkih poena. Studentski parlament nije i nikada ne smije biti "oružje" bilo koje političke strukture, već glas studenata ove visokoobrazovne institucije", poručili su iz Studentskog parlamenta UCG.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Fedja

Studentski parlament UCG se polako presaltava preko svojih " nadzornika " koji im kontrolisu primanja i fiktivne ziro racune.