22 °

max 22 ° / min 15 °

Četvrtak

24.10.

22° / 15°

Petak

25.10.

21° / 16°

Subota

26.10.

22° / 16°

Nedjelja

27.10.

21° / 15°

Ponedjeljak

28.10.

21° / 15°

Utorak

29.10.

24° / 15°

Srijeda

30.10.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Društvenim mrežama kruže fotomontaže: I šetnje Cetinjana nekom smetaju

Društvo

Comments 3

Društvenim mrežama kruže fotomontaže: I šetnje Cetinjana nekom smetaju

Autor: Antena M

  • Viber

Grupa građana Cetinja, koja svakodnevno u tom gradu organizuje okupljanja podrške Ukrajini, ukazala je na montirane fotografije sa skupova koje kruže društvenim mrežama, a na kojima su docrtani nacistički simboli.

"Velikosrpska propaganda potpomognuta putinovskim agentima za specijalni rat očigledno je nezadovoljna svakodnevnim šetnjama mira za podršku Ukrajini, koje građani i građanke Cetinja organizuju. Zbog toga ne prezaju od najvulgarnijih podmetačina i falsifikovanja, pa su pored brojnih diskvalifikatorskih tekstova na proruskom i četničkom portalu IN4S, koji slavi rođendan Ratka Mladića, sad pokrenuli novu lavinu dezinformacija. Falsifikujući i fotošopirajući jednu fotografiju s cetinjskih okupljanja, na zastave Ukrajine su dometnuli nacističke simbole te to podijelili po društvenim mrežama. Kao što je javnosti dobro poznato, jer svakoga dana crnogorski mediji revnosno izvještavaju o skupovima podrške, u pitanju je laž i podmetačina", poručili su građani. 

Podsjećaju da je su sa dosadašnjih skupova slate poruke mira, ljubavi i solidarnosti s ukrajinskim narodom, o čemu su izvještavali i svjetski mediji - Al Jazeera Balkans, Balkaninsight, Le Courrier des Balkans, HRT i brojni drugi.

Tekst se nastavlja ispod linkova

"Zato javnosti dostavljamo fotografiju originala i fotografiju uradaka putinovskih agenata da se dodatno uvjere s kakvim se prijetnjama suočava evropska Crna Gora. Kakvi su skupovi podrške na Cetinju dovoljno svjedoči, ističu građani, to što su okupljanjima prisustvovale ambasadorka SAD-a u Crnoj Gori Džudi Rajnke i otpravnica ukrajinske ambasade Natalija Fialko."

"I na kraju poruka za putinofile - džabe ste krečili. Naše šetnje ne možete zaustaviti niti našu ljubav i solidarnost s ukrajinskim narodom. Da li se ovim aktivnostima velikosrpskih agenata po instrukcijama imperijalne Rusije nakon Pozdnjakovljevih prijetnji pokušava izazvati haos u Crnoj Gori - pitanje je za koordinatora svih bezbjednosnih službi Dritana Abazovića, te za Upravu policije, MUP i ANB, iako nam je odgovor tih kadrova Crkve Srbije unaprijed poznat", zaključeno je u saopštenju.
 

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

Dobrica

„Mi lažemo da bismo obmanuli sebe, da utešimo drugoga; lažemo iz samilosti, lažemo iz stida, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju bedu, lažemo zbog poštenja. Laž je srpski državni interes. Laž je u samom biću Srbina. U ovoj zemlji svaka laž na kraju postaje istina.“ - Dobrica Ćosić, otac srpske nacije.

Mina

Losa laz. Na Cetinju nema niti ce biti kukastih krstova, upamtite izdajnici!

Vječna CG

Istina i pravda pobjeđuje ! Slava Ukrajini - herojima slava. Cetinje sa herojima živi !