27 °

max 27 ° / min 14 °

Petak

12.04.

27° / 14°

Subota

13.04.

26° / 15°

Nedjelja

14.04.

26° / 16°

Ponedjeljak

15.04.

24° / 16°

Utorak

16.04.

21° / 15°

Srijeda

17.04.

15° / 10°

Četvrtak

18.04.

11° / 5°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
UP: Postupali smo u skladu sa nadležnostima, više policajca povrijeđeno u incidentu koji se dogodio u Nikšiću

Društvo

Comments 11

UP: Postupali smo u skladu sa nadležnostima, više policajca povrijeđeno u incidentu koji se dogodio u Nikšiću

Autor: Antena M

  • Viber

Službenici Uprave policije su, u cilju sprječavanja sukoba između dva okupljanja dvije grupe lica u Nikšiću, odbijanja napada i uspostavljanja stabilnog javnog reda i mira, preduzela zakonom predviđene mjere i radnje, uključujući i upotrebu sredstava prinude u skladu sa Zakonom o unutrašnjim poslovima, saopšteno je iz Uprave policije.

"Danas su u Nikšiću održana dva javna okupljanja - jedno u 17.30 časova u organizaciji grupe lica na Trgu slobode i drugo okupljanje odnosno skup u pokretu sa početkom u 19.00 časova na Trgu Šaka Petrovića.

Nakon završenog prvog javnog okupljanja, došlo je do incidenta u kojem je više policijskih službenika zadobilo povrede, a među kojima i jedan koji je zadobio teže tjelesne povrede.

Policija je, fizičkim prisustvom i sredstvima za zaprečavanje prolaska lica, spriječila sukob dvije grupe lica. Međutim, nakon toga je došlo do napada na policijske službenike od strane jedne grupe lica koja je bila okupljena na Trgu Slobode, a koja je vrijeđala pripadnike policije i u njihovom pravcu bacala određene predmete kojima se mogu nanijeti povrede (staklene flaše, kamenice, stolice, drvene predmete, i sl.)", navode u saopštenju.

Napad na policiju bio je, dodaju, jakog inteziteta, a policisjki službenici su pokazali visok stepen uzdržanosti i tolerancije.

"Tamo gdje je to bilo potrebno, radi uspostavljanja stabilnog javnog reda i mira i odbijanja napada pripadnici policije su u skladu sa Zakonom upotrijebili sredstva prinude – hemijska sredstva.

Određeni broj lica se javio na ukazivanje ljekarske pomoći, između ostalog i zbog kontaminacije i upotrebe hemijskih sredstava.
Radi prikupljanja obavještenja privedeno je više lica, a policija u saradnji sa nadležnim Tužilaštvom preduzima aktivnosti na identifikaciji učesnika ovog događaja", dodaju u saopštenju.

Izvještaj o upotrebi sredstava prinude biće, ističu, sastavljen u zakonom predviđenom roku, a Uprava policije će pažljivo analizirati i postupanje sopstvenih službenika i ukoliko se utvrde prekoračenja shodno postupiti.

"Povodom različitih navoda koji su se pojavili večeras u sredstvima javnog informisanja i na socijalnim mrežama, koristimo ovu priliku da podsjetimo javnost da su nadležnosti policijskih službenika, u ovakvim situacijama, ograničene na uspostavljanje javnog reda i mira, a ne na procjene ideoloških obilježja bilo koje grupe lica ili shodna reagovanja. Takođe, ne može se očekivati da policija u okviru svojih operativno-tehničkih nadležnosti riješi kompleksna pitanja koja već duži vremenski period podižu tenzije u crnogorskom društvu.

Uprava policije ostaje posvećena očuvanju javnog reda i mira, ali i apeluje na sve aktere da učine ono što je u njihovoj moći da se na ulicu na prelivaju pitanja koja mogu da se riješe kroz konstruktivno djelovanje različitih društveno-političkih struktura", zaključuju u saopštenju.

Komentari (11)

POŠALJI KOMENTAR

Dpero

SRAMNO SAOPSTENJE,cista laz povrijedjenih policajaca nema a gradjana ima,ima dosta snimaka i mupov dron,kao i snimci gradjana kada pustaju placene maloumnike da provociraju i to policija!!!

CRNOGORKA

A jel ovo policiji zadnje dvije godine osnovno oružje postao suzavac???Oni više ne znaju dje ga bacaju,ko da vatromet puštaju...u svako doba na svako mjesto za svaku priliku...DOKLE VISE???

Branka

A nadležnosti su vam da se sklonite i pustite klerofašiste da udu među patriote koji slave dan SVOJE DRŽAVE. Što je sa nadležnostima da zaistavite nenajavljeni "skup" koji slavi TUĐU državu? Što je sa izvještajem Unutrašnje kontrole o Petru Kneževiću? Što on nije uhapšen? Suzavac je samo za nas!!!