14 °

max 14 ° / min 11 °

Petak

03.05.

14° / 11°

Subota

04.05.

19° / 11°

Nedjelja

05.05.

21° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 13°

Utorak

07.05.

21° / 13°

Srijeda

08.05.

20° / 14°

Četvrtak

09.05.

20° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Potpisan Temeljni ugovor sa SPC

Društvo

Tag Gallery
Comments 42

Potpisan Temeljni ugovor sa SPC

Autor: Antena M

  • Viber

Temeljni ugovor sa SPC je potpisan obavijestili su iz Vlade na Telegram kanalu premijera.

Ugovor su potpisali premijer Crne Gore Dritan Abazović i patrijarh SPC Porfirije, a prisutni su bili ministar pravde Marko Kovač, ministar ljudskih i manjinskih prava Fatmir Đeka, ministar poljoprrivrede Vladimir Joković, ministar zdravlja Dragoslav Šćekić, ministar finansija Aleksandar Damjanović, kao i mitropolit MCP SPC Joanikije.

Avion Vlade Republike Srbije sa patrijarhom SPC Profirijem sletio je jutros na podgorički aerodrom, nekoliko minuta nakon devet sati.

Dolasku srpskog patrijarha prethodila je, prema saznanjima Antene M, prava operacija skrivanja, na neki način slična onoj prilikom ustoličenja Joanikija na Cetinju.

Prvo je najavljeno da će na podgorički aerodrom sletjeti avion jedne privatne srpske kompanije, a onda je u 8,30 informacija promijenjena i najavljeno slijetanje aviona MUP-a Srbije.

Kako nam javlja naš izvor povratak za Beograd je zakazan za 10 sati i 15 minuta.

Da se nešto sprema, signaliziralo je i snažno prisustvo policijskih snaga jutros kod Vile Gorica. Prema saznanjima Antene M još juče su u stanje pripravnosti stavljene jedinice koje obezbjeđuju strane ličnosti tokom posjeta Crnoj Gori.

Zvanične najave posjete međutim nije bilo. Ni nakon potpisivanja ugovora Vlada se nije oglašavala saopštenjem. Na Vladinom Flickr nalogu, na kojem se samo objavljuju fotografije i video materijali, objavljene su fotografije potpisivanja, kao o izjava Abazovića koju možete pogledati ispod.

Dritan Abazović - izjava

Iz Demokratske partija socijalista su odmah nakon potpisivanja najavili da će inicirati glasanje o nepovjerenju Vladi, te da će ovaj ugovor biti suspendovan izglasavanjem nove vlade.

Opširnije o tome pročitajte OVDJE.

Građani koji se protive potpisivanju Temeljnog ugovora sa SPC i jutros su se okupili ispred Vile Gorica.

Abazović je, podsjetimo, ranije demantovao informaciju medija da će TU biti potpisan 3. avgusta, dok je ministar pravde Marko Kovač juče saopštio da će se to dogoditi u prvoj polovini avgusta, ne želeići da saopšti tačan datum.

Komentari (42)

POŠALJI KOMENTAR

Solomon

O čemu se ovde radi, šta piše u tom temeljnom ugovoru. Zašto patrijarh SPC potpisuje taj ugovor ?

Kotor

@Trgovina SVE samo da ostanu na vlast. Zato novi ljudi za ime Boga.

Cuca

@D V NA DPS NE RAČINAJ. Da su vodili računa o državi ne bi došli u situaciju da nam kudravi odlučuje o njoj, kojega je Milo postavio!