26 °

max 32 ° / min 19 °

Četvrtak

11.08.

32° / 19°

Petak

12.08.

31° / 18°

Subota

13.08.

30° / 17°

Nedjelja

14.08.

26° / 17°

Ponedjeljak

15.08.

32° / 17°

Utorak

16.08.

34° / 20°

Srijeda

17.08.

36° / 22°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Pogledajte: Monahinja bacila zastavu Crne Gore postavljenu na ogradu Cetinjskog manastira

Društvo

Tag VideoTag Gallery
Comments 27

Pogledajte: Monahinja bacila zastavu Crne Gore postavljenu na ogradu Cetinjskog manastira

Autor: Mia Zeković

  • Viber

Aktivista za ljudska prava Aleksandar Saša Zeković, koji je i jedan od čelnika nadstranačkog pokreta "21.maj" saopštio je da se ispred Cetinjskog manastira ponovo dogodio incident koji,nažalost, potvrđuje da dio Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori ne želi rješavanje problema, već da im je stalo do stalnih provokacija i kolonijalnog odnosa prema Crnoj Gori.

U ovom trenutku, u službenim prostorijama Odjeljenja bezbjednosti na Cetinju je građanin Henrik Radulović sa Cetinja kako bi policijskim službenicima predočio i video snimak o ponašanju nepoznate monahinje prema crnogorsjoj državnoj zastavi. Radulović je prethodno, odmah po incidentu, elektrinskim putem obavijestio Upravu policije o incidentu ali snimak nije mogao da pošalje zbog veličine, pa je i neposredno pristupio u stanicu policije.

Radulovićevu prijavu prenosimo integralno:

"Imajući u vidi da je Premijer Crne Gore Dritan Abazović javno obećao da u Crnoj Gori od dana potpisivanja takozvanog Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnim crkvom kreće bolji život, da će prestati tenzije, početi pomirenje i da će Srpska pravoslavna crkva početi poštovati državu Crnu Goru, jutros, znači 6.08.2022. godine oko 10.45 sati sav srećan i poletan sam postavio na ogradu manastira državnu zastavu Crne Gore.

Nastavio sam ka gradskom trgu da zajedno sa svojom priajteljicom provedem lijep i dostojanstven dan radujući se napretku Crne Gore i svih nas u njoj.

Već svega nakon nekoliko minuta monahinja SPC je skinula i rastrgla zastavu i bacila je u travu u blizini gumna ispred Cetinjskog manastira.

Snimio sam je šta radi i pošao tužan i razočaran da uzmem zastavu.

Jedan lijep dan koji je za sve u Crnoj Gori mogao da bude obećavajući i radostan je uništen samo time što neko ko pripada SPC u Crnoj Gori neće da prihvati Crnu Goru kao svoju zemlju i poštuje njene simbole.

Podnosim prijavu kako bi nadležni provjerili da li u radnjama ove nepoznate monahinje ima nekog prekršaja ili krivičnog djela ali i da Uprava policije preduzme preventivne radnje kako se ovakvi incidenti ne bi ponavljali.

Pristupiću i u službene prostorije OB Cetinje da bih dostavio ili dao na uvid i video snimak jer se isti zbog veličine ne može poslati putem emaila."Komentari (27)

POŠALJI KOMENTAR

Ozana

@Aleksandar , vala kad vam mogu Mehmed (Meša) i Emir biti pravi Srbi, a onaj Čečen Kadirov najveći brat, može i Henrik biti Crnogorac. Posebno što se preziva Radulović.

Zlo na Balkanu

@Драган Tvoja cetnicka prizma iskrivljuje sliku

Aleksandar

Nije je bacila nego lepo slozila i posla da vrati, cista provokacija od strane ovog Henrika pravog Crnogorca i svi nasedate na provokaciju koju je izazvao! Cuj zakacio zastavu na kapiju pa nije ti to kafic a ni oni ti ne bi dozvolili da radis sta hoces! A vidje li neko Srpsku zastavu zakacenu???