26 °

max 26 ° / min 17 °

Nedjelja

19.05.

26° / 17°

Ponedjeljak

20.05.

26° / 18°

Utorak

21.05.

27° / 17°

Srijeda

22.05.

21° / 15°

Četvrtak

23.05.

22° / 14°

Petak

24.05.

23° / 15°

Subota

25.05.

21° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Počelo okupljanje na moleban "za svetinju braka i očuvanje porodice", osporavanju prava LGBT zajednice pridružio se i  - predsjednik Odbora za ljudska prava?

Izvor: Pobjeda/Stevo Vasiljević

Društvo

Comments 3

Počelo okupljanje na moleban "za svetinju braka i očuvanje porodice", osporavanju prava LGBT zajednice pridružio se i - predsjednik Odbora za ljudska prava?

Izvor: Pobjeda/Antena M

Autor: Mia Zeković

  • Viber

Ispred Hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici počelo je okupljanje na moleban "za svetinju braka i očuvanje porodice" Mitropolije crnogorsko-primorske uoči održavanja Montenegro Prajda, sjutra u glavnom gradu.

Ispred Hrama okupilo se nekoliko stotina osoba. Čekaju mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija i episkopa budimljansko-nikšićkog Metodija.

Među okupljenima su i predsjednik skupštinskog Odbora za ljudska prava i slobode Jovan Vučurović (DF) i lider partije Slobodna Crna Gora Vladislav Dajković.

Joanikije je ranije ove sedmice kazao da se "preko određenih struktura moći iz svijeta ovdje propovijedaju i promovišu nemoral i razvrat".

"Kome je stalo do budućnosti porodice, otadžbine, doma, naroda svoga, kome je stalo do predaka i potomaka da pokažemo koji je naš stav i koje je naše raspoloženje - da osudimo to javno propovijedanje nemorala i da štitimo porodicu i djecu", poručio je Joanikije.

Izvršni direktor Kvir Montenegra Miloš Knežević ranije je za Pobjedu kazao da Prajd kao građanski protest nijednim potezom ne može zadirati u tradicionalne vrijednosti.

"Vjerujemo da će ovogodišnji deseti Prajd proći zaista u mirnoj atmosferi, a i nema nikakvog razloga da ne bude tako. Montenegro Prajd kao građanski protest nijednim potezom ne može zadirati u tradicionalne vrijednosti, ne targetiramo tradicionalnu porodicu jer se tim stvarima ni ne bavimo. Montenegro Prajd baštini isključivo slobodarske i demokratske vrijednosti. A sloboda je univerzalno pravo svih nas. Ono što mi svih ovih 10 godina tražimo jeste život dostojan svakog građanina/ke i ne zahtijevamo ništa osim onoga što nam i pripada", poručuje Knežević.

Danijel Kalezić iz regionalnog Saveza za jednaka prava LGBTIQ osoba za Zapadni Balkan i Tursku (ERA) rekao je da su najavljeni moleban i poruke crkve u Crnoj Gori uoči Prajda, pokušaj preslikavanja atmosfere sa skorašnjeg Europrajda u Beogradu.

"Međutim, Crna Gora je daleko odmakla u poštovanju i promociji LGBT prava tako da ne očekujem da će se beogradski scenario preslikati na Podgoricu i da će biti problema sa održavanjem", naveo je on.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

pomoracnkcg

Prihvalilo đece da siluju +prihvalilo i šmrkanja i duvanja sekti SPCa ~jest da su nabavili kalaše ali nema ko da ih nosi jer sekta SPCa ne smije biti naoružana ~ tako da je ovo uspjeh za njih iz 3 pravca ~ izmiljeli iz mraka đe vradžbine prave +dako nabave đece od 13 godina + opet mogu da se žale da su ugroženi

Oscar

A za koga se oni iz tzv. molebana bore ili mole? Za Kačavendu i Pahomija????

delboj

Je li ovo Pride onih sto vole malu musku djecu.