24 °

max 36 ° / min 21 °

Subota

27.07.

36° / 21°

Nedjelja

28.07.

38° / 23°

Ponedjeljak

29.07.

38° / 25°

Utorak

30.07.

36° / 22°

Srijeda

31.07.

37° / 20°

Četvrtak

01.08.

38° / 22°

Petak

02.08.

36° / 22°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Policajci se sami moraju snalaziti za uniforme jer ih služba ne obezbjeđuje?; Adžićev kabinet: Potrebno je obnoviti uniforme, 2016. izvršena nabavka postojećih

Društvo

Comments 6

Policajci se sami moraju snalaziti za uniforme jer ih služba ne obezbjeđuje?; Adžićev kabinet: Potrebno je obnoviti uniforme, 2016. izvršena nabavka postojećih

Autor: Mia Zeković

  • Viber

Tragom informacije koju smo dobili od provjerenih izvora, a koje upućuju da su policajci prinuđeni da se sami snalaze za djelove, a nekada i kompletne uniforme, jer je ona koju imaju neupotrebljiva, Antena M se obratila Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Naša pitanja su glasila:

• Kada su policajci posljednji put dobili uniforme od službe?

• Ukoliko je to bilo davno i ako je činjenično stanje takvo kakvo je predstavljeno u tekstu iznad, zašto se to dešava i gdje postoji problem?

• U kakvom je stanju odjeća službenika?

Odgovor iz kabineta ministra unutrašnjih poslova Filipa Adžića prenosimo integralno:

"Imajući u vidu da policijski službenici uniformu nose svakodnevno pri obavljanju i najsloženijih zadataka, potrebno je obnoviti uniforme, što smo i predvidjeli budžetom za 2023. godinu.

Predlogom Budžeta za 2023.godinu, planirana su sredstva za nabavku uniformi za policijske službenike, kao dvogodišnji projekat, ukupne procijenjene vrijednosti u iznosu od 5 miliona eura, a za 2023.godinu planiran je iznos od 2,5 miliona eura.

Sredstva su planirana za nabavku novih uniformi za policijske službenike, koja će obuhvatiti i nabavku uniformi za novozaposlene službenike, nabavku odijela za službenike koji vrše obezbjeđenje ličnosti i objekata, specijalne uniforme za potrebe drugih jedinica, nabavku oznaka za uniforme i slično.

Podsjećamo da je shodno Ugovoru o nabavci i isporuci djelova službene uniforme i dodatne opreme 2016. godine izvršena nabavka policijskih uniformi i dodatne opreme, nakon čega je godišnje vršena nabavka i zanavljanje djelova radne odjeće."

Komentari (6)

POŠALJI KOMENTAR

Marko

Ma kakva specijalna uniforma. Nabavite uniformu za saobracajce i granicu da ne idu kao podrti klosari. Sramota

Mitar

@marko Vjerovatno trolujes ali ne bi bilo nikakvo iznenađenje! Na sve ostale strane nas ponizavaju sto ne bi i tako! Ipak je to vuciceva volja!

d v

Brzo će vas tkz cg policijo (čast pojedincima)"kompltirat" dikićeva i mićovića okupatorska žandarmerija...pa će vam bit sve potaman.