15 °

max 16 ° / min 7 °

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 14°

Srijeda

01.05.

21° / 14°

Četvrtak

02.05.

17° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Čelnici lokalne uprave razgovarali sa zaposlenima Bolnice Meljine: Opština Herceg Novi je podrška radnicima

Društvo

Comments 0

Čelnici lokalne uprave razgovarali sa zaposlenima Bolnice Meljine: Opština Herceg Novi je podrška radnicima

Autor: Antena M

  • Viber

Opština Herceg Novi snažno stoji uz radnike Opšte bolnice Meljine, poručili su danas čelnici lokalne uprave nakon razgovora sa zaposlenima u ovoj ustanovi. 

Radnici su sastanak zatražili nakon jutrošnjeg protesta organizovanog povodom informacije da konkursima za radna mjesta u ovoj Bolnici nisu predviđeni svi do sada zaposleni. Konkurse je raspisala Opšta bolnica Kotor, kojoj bolnica u Meljinama treba da se pripoji i tako uđe u sistem javnog zdravstva. 

Podršku radnicima iskazali su potpredsjednici Opštine, Mirko Mustur i Miloš Konjević, kao i predsjednik Skupštine opštine, Ivan Otović. Oni su kazali da nisu bili informisani o oglasu za dostavljanje prijava za slobodna radna mjesta u Bolnici Meljine, već su za njega saznali iz medija. 

Istakli su da lokalna uprava u ovom slučaju nije nadležna, ali da će, kao i uvijek do sada, stati uz radnike i zahtijevati od nadležnih državnih organa da ih upoznaju sa kompletnom situacijom i da svi zaposleni postanu dio javnog sistema.

Poručili su da Bolnica mora ući u sistem javnog zdravstva, a svi zaposleni dobiti ista prava kao njihove kolege iz ostalih zdravstvenih ustanova, što je cilj za koji su se lokalna uprava i zaposleni od početka zajednički zalagali.

Radnici su poručili da se niko od njih 150 neće prijaviti na oglas o kojem nisu ni bili obaviješteni, a koji vide kao ukidanje radnih mjesta u Bolnici za koju se godinama bore. Izrazili su bojazan da će pripajanjem Bolnica u Meljinama biti svedena na stacionarno i ambulantno liječenje, što smatraju nedopustivim potezom kojim će biti ugrožena zdravstvena zaštita građana i posjetilaca Herceg Novog. 

Istakli su da su jutrošnjim protestom zatražili hitan sastanak sa Vladom i resornim ministarstvima, sa zahtjevom da se raspisani konkurs poništi. Predstavnici lokalne uprave poručili su da podržavaju radnike i da će uputiti inicijativu za što hitniji odgovor na njihove zahtjeve prema Vladi i ministarstvima zdravlja i finansija.  

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR