27 °

max 27 ° / min 16 °

Subota

15.06.

27° / 16°

Nedjelja

16.06.

27° / 17°

Ponedjeljak

17.06.

29° / 19°

Utorak

18.06.

31° / 20°

Srijeda

19.06.

32° / 22°

Četvrtak

20.06.

35° / 23°

Petak

21.06.

33° / 22°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Potpisan ugovor: Za izgradnju spomen obilježja Amfilohiju Opština Kolašin donirala 50.000 eura

Izvor: Opština Kolašin

Društvo

Comments 2

Potpisan ugovor: Za izgradnju spomen obilježja Amfilohiju Opština Kolašin donirala 50.000 eura

Izvor: Analitika

Autor: Antena M

  • Viber

Predsjednik Opštine Kolašin Vladimir Martinović i mitropolit crnogorsko-primorski SPC Joanikije Mićović potpisali su ugovor kojim su obezbijeđena finansijska sredstva u iznosu od 50.000 eura za izgradnju i postavljanje spomen obilježja blaženopočivšem mitropolitu Amfilohiju.

Sredstva je, kako je saopšteno, obezbijedila Opština. 

"Tom prilikom, Martinović je zahvalio mitropolitu Joanikiju na posjeti i istakao da mu je čast i zadovoljstvo što je Opština Kolašin preuzela prvi korak na očuvanju sjećanja na počivšeg mitropolita koji je bio rođeni Kolašinac. Sa svoje strane, mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije je zahvalio na plemenitoj ideji i vrijednoj donaciji koja će poslužiti da se vrlom jerarhu Crkve Hristove blaženopočivšem mitropolitu Amfilohiju podigne spomen-obilježje u rodnom gradu", saopšteno je iz Opštine Kolašin. 

Prilikom ove posjete Opštini Kolašin, Joanikije je čestitao Martinoviću stupanje na dužnost i "poželio mu pomoći Božije u radu". 

"Spomenik mitropolitu Amfilohiju nije samo spomenik jednom vjerskom poglavaru, to je i spomenik kulturi, jer je mitropolit bio kulturni djelatelj i član Udruženja književnika Crne Gore. Takođe, predsjednik Opštine je istakao i da će lokalna uprava u narednom periodu biti otvorena za saradnju sa Mitropolijom kako bi se na uspješan način realizovala donacija", saopšteno je iz Opštine Kolašin. 

Podsjećamo, Martinović je jutros pozvao Vladu da pomogne u saniranju štete koja je nastala nakon vremenskih nepogoda na teritoriji opštine Kolašin. 

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Terra nova

@Orlov krš - oni kažu da nam je sa Crkvom Srbije i njima - Demonkratama - put u EU siguran, čak što više, da tako prije ulazimo, jer Crkva Srbije ima dobru reputaciju i veze sa EU...

Orlov krš

Eto to su tzv demokrate, ,,gradjanska'' i ,,evropska''partija koja daje novac građana za podizanje spomenika negatoru i CG i Crnogoraca!