11 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 6°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Konjević i Krivokapić pozvani u tužilaštvo zbog ploče u Morinju, a ploča i dalje na istom mjestu

Društvo

Comments 4

Konjević i Krivokapić pozvani u tužilaštvo zbog ploče u Morinju, a ploča i dalje na istom mjestu

Autor: Antena M

  • Viber

Bivši ministri -  odbrane Raško Konjević i vanjskih poslova Ranko Krivokapić, pozvani su u kotorsko tužilaštvo u svojstvu osumnjičenih, u vezi sa pločom u Morinju. 

Antena M objavljuje poziv koji je ODT Kotor uputilo Konjeviću. 

Konjević je za Dnevno.hr kazao kako je u toku politički progon njega, kao i Krivokapića. 

Tri mjeseca nakon što su ministri smijenjeni zbog postavljanja ploče, ta spomen-ploča još nije uklonjena, a ne može ni biti.

Konjević objašnjava zbog čega.

"Da je počinjeno neko krivično djelo, onda bi morao odgovarati i onaj koji tu ploču nakon odluke o uklanjanju, već dva mjeseca još nije uklonio. Tu krivičnu prijavu je podnijela Uprava za inspekcijske poslove, organ uprave koji je pod kontrolom Vlade. Ovdje se zapravo radi o pokušaju političkog progona jer sadašnji rukovodilac Ministarstva obrane je iz Abazovićeve partije. On nije još povukao nijednu moju prethodnu odluku, kao što je odluka da se to obilježje u okviru Morinja čuva od strane vojske i da se ne dozvoljava pristup nikome. Dakle, ta odluka je još na snazi”, kazao je Konjević. 

Konjević tvrdi kako je ploča postavljena propisno.

"Mi ćemo otići na poziv tužilaštva u Kotor, no mi smo sigurni da nijedan zakon nije prekršen. Zbog toga što je spomen obilježje postavljeno u okviru vojnog objekta. Prema našem Zakonu o odbrani i vojsci, svim pokretnim i nepokretnim stvarima u okviru vojnog objekta upravlja isključivo Ministarstvo obrane, uključujući i urbanistička rješenja", objašnjava Konjević, pa nastavlja:

"Siguran sam da će se pred bilo kojom pravosudnom instancom u Crnoj Gori pokazati da je spomen obilježje u Morinju postavljeno u skladu sa zakonom uopšteno te Zakonom o odbrani i vojsci. Da je to tako, potvrđuje i činjenica da već tri mjeseca nakon što ne obavljam više dužnost ministra odbrane i potpredsjednika vlade, nijedna odluka koju sam donio u vrijeme dok sam bio na funkciji, nije opovrgnuta od strane onih koji su me naslijedili."

Ovdje se naprosto radi o jednoj vrsti političkog progona, kaže Konjević. 

"Abazović izvršava naloge koji su zapisani u protestnoj noti Vučićeve vlade, koja je poslata i u Podgoricu i u Zagreb, da gest crnogorske vlade sa spomen obilježjem koji je trebalo dabude dobar znak suočavanja sa vlastitom prošlošću, kao i znak dalje dobre dobrosusjedske saradnje s Hrvatskom koja je zapadni susjed, članica EU i partner u NATO-u, bude poremećen zato što to ne odgovara onima koji žele da region bude nestabilan", kazao je Konjević.

Cijeli tekst pročitajte OVDJE

Komentari (4)

POŠALJI KOMENTAR

nenad_mne

Zbog jednog časnog čina javlja se tužilaštvo, a zbog tajnog i organizovanog zaduživanja-ništa?

Katunjanin-Miogost

Evo vam slike za koga nastupa SDT .

Sasa

Doci ce i tebi dritane jedan slican poziv brzija dana .