17 °

max 17 ° / min 10 °

Srijeda

17.04.

17° / 10°

Četvrtak

18.04.

14° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 7°

Utorak

23.04.

19° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Bojanić-Lalović: Ocjene sa tromjesečja ukinuti, umjesto toga uvesti formativno praćenje

Društvo

Comments 1

Bojanić-Lalović: Ocjene sa tromjesečja ukinuti, umjesto toga uvesti formativno praćenje

Izvor: Gradski.me

Autor: Antena M

  • Viber

Zavod za školstvo sačinio je analizu sa prijedlozima koje će dostaviti Ministarstvu prosvjete u cilju prijeko potrebnih reformi u crnogorskom obrazovnom sistemu, kazala je v.d. direktora Zavoda Zoja Bojanić-Lalović.

Ona je mišljenja da ocjene sa tromjesečja treba ukinuti, a umjesto toga uvesti formativno praćenje.

Analiza stanja u crnogorskom obrazovnom sistemu koju je Zavod sačinio oslanja se na preporuke UNICEF-a i mišljenje strukovnih udruženja. Pored izmjene načina ocjenjivanja, izmjena zakona je, cijeni Bojanić Lalović, od suštinske važnosti.

“Da biste imali kvalitetan kontekst, morate imati dobre okvire, tako da smo se osvrnuli prije svega na Opšti zakon ali se odnosi i na neke zakone koji se odavno nisu mijenjali, kao što je Zakon o umjetničkim školama koji su veoma izazovni”, navodi Bojanić-Lalović.

Istakla je da uskoro kreće obuka nastavnog kadra koji će predavati medijsku pismenost od prvog septembra. Prema njenim riječima, za taj predmet vlada veliko interesovanje među osnovcima.

Napominje da u Crnoj Gori vlada medijska manipulacija zbog čega je od velike važnosti uvesti medijsku pismenost u obrazovni sistem.

“Da ih naučimo na koji način da koriste mreže, da prepoznaju vijest i razumiju je, ali i da nauče kako sami da plasiraju određenu informaciju”, zaključila je Bojanić-Lalović.

Podsjetimo, medijsku pismenost će od 1. septembra kao izborni predmet, moći da izučavaju učenici sedmog, osmog i devetog razreda.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Sve vi cvjetalo

Isplativije je ukinuti skolu. Ustedjecemo na grijanju, na platama i ostalim troskovima i svi zadovoljni Skijacemo se i zimi i ljeti. Ionako za ovo sto radi u CG nije potrebna nikakva skola.