14 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Abazovićeva kosmička pravda: "Vasilije" zatvorio rampu za vozilo Hitne pomoći!

Izvor: Screenshot/Instagram: crnogorci.tivat

Društvo

Tag Video
Comments 4

Abazovićeva kosmička pravda: "Vasilije" zatvorio rampu za vozilo Hitne pomoći!

Autor: Mia Zeković

  • Viber

Za kratko vrijeme koliko saobraćaju na relaciji Kamenari - Lepetane trajekti "Vasilije" i "30. avgust" postali su notorni simbol izazivača saobraćajnog haosa i faktora rizika po vozila i ljude, a ne pouzdanog prevoza sa obale na obalu. Ako je tako u periodu van sezone, a scene kilometarskih kolona i povremenih kolapsa saobraćaja objavljivali smo više puta, strašno je i pomisliti šta nas čeka kad nagrnu turisti u jeku sezone.

U euforičnim opravdanjima odluke o elimisanju preduzeća "Pomorski saobraćaj" i vraćanja trajektne linije u državne ruke, Dritan Abazović se pozivao i na kriterij "kosmičke pravde", optužujući vlasnike te kompanije da su se halapljivo bogatili na račun građana i da nijesu pokazali toliko društvene odgovornosti da vozilima Hitne pomoći daju povlašćen prevoz!

Kao zainat trajno odlazećem premijeru, na društvenim mrežama pojavio se i kruži snimak ambulantnih kola službe Hitne pomoći koja je stigla do "Vasilija" u trenutku kada se podiže rampa. A "Vasilije", atipično za naziv neosjetljiv na okolnosti, nastavlja plovidbu i ne zaustavlja se da primi vozilo Hitne pomoći, koje se zaustavlja na samom kraju pristaništa.

Scena je izazvala more negativnih komentara na društvenim mrežama, na račun onih koji upravljaju trajektom. Jer, podsjetimo, Vlada je prilikom "vraćanja" trajektne linije državi i davanja na upravljanje JP Morsko dobro obećalo da "neće činiti sramotu kao što je to činio Pomorski saobraćaj, koji službama poput Hitne pomoći, Službe zaštite i spašavanja i sl. nije davao prioritet, te im je vožnju uredno naplaćivao".

Svakodnevno slušamo kako lider GP URA i premijer u tehničkom mandatu na riječima ispravlja nepravde i popravlja sistem, evo kako ta politika izgleda i u slici, tačnije na video zapisu građanina koji se zatekao na licu mjesta.

Komentari (4)

POŠALJI KOMENTAR

Cvbn

A u doba mrskog Bana trajekt je odmah kretao sa ambulantnim kolima pa bio i poluprazan.

Pero

Crnogorci u bilo kojoj državnoj i opštinskoj firmi, dozivljavaju šikaniranje i mobing. Od strane neočetnika Crnogrci se proganjaju samo zato što su Crnogorci. Treba otvoreno reći, Crnogorci su ugroženi u svojoj državi i vrši se njihov progon.

Branka

A zaposlene u Morskom dobru, koji su Crnogorci, a za koje ne mogu da nađu modus da ih otpušte, pošalju da rade na trajekt u ribarskoj opremi. Sve u nadi da će sami dati otkaz. Iz kancelarije u ribarsku kabanicu po nevremenu ili idi kući. Kakva kosmička pravda.