18 °

max 19 ° / min 13 °

Utorak

16.04.

19° / 13°

Srijeda

17.04.

15° / 9°

Četvrtak

18.04.

13° / 7°

Petak

19.04.

13° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

13° / 5°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Dukaj posjetio Opštinu Herceg Novi: Puna podrška unaprjeđenju pružanja elektronskih usluga građanima

Društvo

Comments 0

Dukaj posjetio Opštinu Herceg Novi: Puna podrška unaprjeđenju pružanja elektronskih usluga građanima

Autor: Antena M

  • Viber

Ministar javne uprave, Maraš Dukaj, sa saradnicima, boravio je danas u radnoj posjeti opštini Herceg Novi i sastao se sa predsjednikom Opštine Stevanom Katićem.

“Razgovarali su o izazovima u oblasti reforme javne uprave sa akcentom na unapređenju pružanja elektronskih usluga i konkretnim pitanjima koja su trenutno u fokusu interesovanja lokalne i državne uprave”, saopšteno je iz tog resora.

Dukaj je naglasio da je Ministarstvo javne uprave formiralo Radnu grupu sa zadatkom da izradi Analizu funkcionisanja sistema lokalne samouprave, koja treba da obezbijedi jasne dokaze za svrsishodnu decentralizaciju koja će doprinijeti demokratizaciji društva, odgovornosti, efikasnosti, pružanju usluga koje će obezbijediti kvalitetan život građanima u lokalnoj zajednici.

„Posjetili smo danas Opštinu Herceg Novi kako bismo razmijenili stavove o aktuelnoj situaciji, sagledali dostignuća, razmotrili buduće projekte, ali je poseban akcenat na izazovima, kako bismo ih zajednički lakše prevazišli” rekao je Dukaj.

Ministarstvo javne uprave će, u skladu sa djelokrugom rada dati punu podršku opštini Herceg Novi u pravcu daljeg i intenzivnijeg razvoja u cilju efikasnog pružanja usluga građanima.

“Kada lokalne samouprave preuzmu aktivnu ulogu u uvođenju promjena, doći će do razvoja elektronskih usluga i drugih povoljnosti za građane”, kazao je Dukaj

Predsjednik opštine Herceg Novi pohvalio je preuzete korake ministarstva javne uprave, i istakao zadovoljstvo zbog bolje buduće saradnje lokalnih samouprava i ministarstva javne uprave.

Predsjednik Opštine Stevan Katić zahvalio se ministru na inicijativi za ovaj susret i iskazanoj spremnosti za nastavak konstruktivne saradnje.

Pored ministra Dukaja, sastanku je prisustvovao i državni sekretar u Ministarstvu javne uprave, Dragiša Janjušević.
U ime Opštine Herceg Novi sastanku su prisustvovali Predsjednik opštine, Stevan Katić, Glavni administrator, Nenad Đorđević, Sekretarka za lokalnu samoupravu, Vesna Samardžić i menadžer opštine, Dušan Vukić

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR