9 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Cetinjani ogorčeni što Carevićeva firma izvodi radove u Prijestonici, oglasio se i Đurašković

Društvo

Comments 11

Cetinjani ogorčeni što Carevićeva firma izvodi radove u Prijestonici, oglasio se i Đurašković

Izvor: CdM

Autor: Antena M

  • Viber

Građani su burno reagovali i negodovali nakon što su vidjeli da firma Marka Bata Carevića izvodi radove u Prijestonici. Prozvan je i gradonačelnik Cetinja Nikola Đurašković, koji je na Twitteru objasnio o čemu je riječ, te da Prijestonica nema aranžman sa firmom “Carinvest”. Carevićeva mehanizacija je rušila građanske barikade na Belvederu 2021. koje su građani postavili kao znak protivljenja ustoličenju mitropolita SPC Joanikije.

Jedna od korisnica na Twitteru, objavila je fotografiju, te napisala: “ Ovako se Đurašković zahvaljuje Batu Careviću za Belveder”.

Korisnici su zbog situacije prozvali i lidera SDP-a Raška Konjevića da prokomentariše novonastalu situaciju, uz pitanje – da li je bilo u Crnoj Gori drugih firmi osim “Carinvest”, pa konstataciju – “sagorelo sve”.

Da bi objasnio situaciju, uključio se prvi čovjek Prijestonice.

“Izvođač radova je Avio petrol iz Podgorice. Radovi su dobijeni na tenderu. Gdje ta firma kupuje asfalt nije nesto na što mi utičemo, niti možemo. Gradska uprava nema nikakav aranžman u ovom poslu sa bilo kim osim Avio petrolom”, naglasio je Đurašković.

Prepiska se nastavila. Jedna od korisnica Twittera se zahvalila na odgovovru koji je dao Đurašković.

“Zahvaljujem se na odgovoru, što obično političari ne čine, nemojte da se čudite mojoj reakciji, koja je potpuno razimljiva, jer kada vidim “carinvest”, pred očima mi je samo bageri Carevića, kako nemilosrdno, “krče” put na CT! E kako su oni to radili sa mržnjom, tako bude mržnju!”, napisala je ona.

Objavivši fotografiju mehanizacije, jedan od kornisnika je napisao da “gradska uprava osveštava ulice po Cetinju”.

Carević je 7. oktobra 2021. saslušan zbog upotrebe mehanizacije, koja je u posjedu Carevića, a koja je korišćena tokom razbijanja građanskih barikada 5. septembra 2021. u tom gradu.

Napomenimo da je Carević odbio da na razgovor primi vlasnike automobila koje su njegovi bageri uništili 5. septembra, kada je državi, svojom mehanizacijom, pomogao u razbijanju građanskog skupa na Cetinju, organizovanog u znak protesta zbog ustoličenja mitropolita Joanikija Mićovića u Cetinjskom manastiru.

Carević priznao je da je imao direktnu ulogu kada je u pitanju ustoličenje mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija u Cetinjskom manastiru, ali i da “nije ponosan zbog svog postupka, da je angažovana mašina koja je probila barikade”.

“Vidjeli ste da sam bio učesnik u svemu tome. Dobro znate, a nisam ponosan zbog svog postupka, da je angažovana mašina koja je probila barikade i uspjela da obezbijedi ustoličenje mitropolita Joanikijai”, rekao je Carević tada za Nova.rs.

Komentari (11)

POŠALJI KOMENTAR

Laki

Treba i njemu sve slomit pa da vidi kako je to a utom slučaju neko bi odgovarao na on neće sramne države i vlade