12 °

max 13 ° / min 11 °

Petak

03.05.

13° / 11°

Subota

04.05.

18° / 11°

Nedjelja

05.05.

21° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

20° / 13°

Srijeda

08.05.

18° / 13°

Četvrtak

09.05.

15° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Bošnjačko vijeće: Neophodno suočavanje sa zločinima iz nedavne prošlosti ukoliko želimo usvajanje evropskih standarda

Društvo

Comments 1

Bošnjačko vijeće: Neophodno suočavanje sa zločinima iz nedavne prošlosti ukoliko želimo usvajanje evropskih standarda

Autor: Antena M

  • Viber

Delegacija Bošnjačkog vijeća u Crnoj Gori prisustvovala je obilježavanju 31.godišnjice deportacije bošnjačkih izbjeglica u Herceg Novom.

Bošnjačko vijeće podsjeća da ni poslije više od tri decenije slučaj deportacija nije dobio adekvatan sudski epilog, da porodice žrtava još nijesu pronašle posmrtne ostatke svojih najmilijih, kao i da na mjestu gdje je započeo ovaj ratni zločin nema adekvatnog spomen-obilježja .

Kako su kazali, oni traže od Specijalnog državnog tužilastva da, iznova, sistemski i ozbiljno, istraži i procesuira izvršitelje i nalogodavce ovog ratnog zločina. 

„Tražimo od državne i lokalnih vlasti da se konačno postavi adekvatno spomen- obilježje u krugu zgrade MUP Herceg Novi, čiji su tadašnji službenici- policajci ovaj zločin sproveli“, kazali su iz Bošnjačkog vijeća. 

Zahtijevaju od izvršne i zakonodavne vlasti da ukine odredbe nedavno usvojenog diskriminatorskog zakona oboračkoj i invalidskoj zaštiti kojim nijesu obuhvaćene porodice stradalih u deportacijama i drugim zločinima koji su desili na teritoriji Crne Gore i u ime Crne Gore.

„Tražimo da obrazovne institucije iniciraju izmjene nastavnih planovaiI programa kako bi i kroz školski sistem djeca imala informaciju o ratnim zločinima koji su se dešavali u Crnoj Gori i nad njenim građanima.

Bošnjačko vijeće smatra da je neophodno suočavanje sa prošlošcu i zločinima koji su se dešavali u nedavnoj prošlosti ukoliko želimo istinsko pomirenje i usvajanje civilizacijiskih i evropskih standarda u Crnoj Gori“, zaključili su. 

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Bajo

A neki vasi sunarodnici sve trce za onima kojima idoli i sveci oni koji su toliko zla nanijeli vasem narodu. I budite sigurni da bi opet , samo kad bi mogli. A vi povedite racuna o takvima koji zbog mjesta u parlamentu i zaposlenja u nekoj drzavnoj firmi omogucavaju vlast onima koji bi da vas nema. Da ne postojite.