8 °

max 16 ° / min 7 °

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 17°

Četvrtak

02.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
U Dubrovniku preminuo  Ratko Jovović, profesor, trener i legenda Grada

Izvor: Dubrovački dnevnik

Društvo

Comments 1

U Dubrovniku preminuo Ratko Jovović, profesor, trener i legenda Grada

Izvor: Dubrovački dnevnik

Autor: Antena M

  • Viber

U Dubrovniku je preminuo profesor i fudbalski trener Ratko Jovović, rođeni Nikšićanin i nekadašnji igrač FK "Sutjeska".

Kao prosvjetni radnik učestovao je u odrastanju brojnih dubrovačkih generacija i to ne samo kao profesor hemije i biologije, nego i kao nogometaš FK "Dubrovnik", a kasnije i kao sportski trener.

Sportsku karijeru počeo je u nikšićkoj Sutjesci, ali je klub napustio kada je zbog školovanja otišao u Dubrovnik. U jednom intervjuu ispričao je da se sportom bavio iz ljubavi, a ne zbog para. Odbijao je ponude za rad  u inostranstvu, jer je zavolio Dubrovnik i u gradu pod Srđom ostao do kraja života. 

Bio je predstavnik  crnogorske manjine u Dubrovačko-neretvanskoj županiji i jedan od inicijatora pregovora  s crnogorskom Vladom o liberalizaciji graničnog prijelaza na Debelom brijegu. Aktivno je učestvovao u rješavanju pitanja koja se tiču hrvatsko-crnogorskih odnosa i radovao se unapređenju odnosa između dvije države.

U Dubrovniku je bio omiljen i cijenjen, pa je povodom njegove smrti u "Dubrovačkom dnevniku" objavljen opširan tekst s naslovom: "Preminuo je gospar Ratko Jovović, profesor, trener i legenda Grada". 

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Futa

Javljam se is New Yorka i bas me iznenadila vijest o smrti gospara ratka jovovica kojeg sam osobno poznavao I bio njegov kucni prijatelj bio je bas legenda grada dobar covjek koji je uvjek znao da pomogne porazgovara I razveseli celjad takvi se ljudi kao on u danasnje vrijeme tesko nadzu .