25 °

max 34 ° / min 21 °

Srijeda

24.07.

34° / 21°

Četvrtak

25.07.

33° / 20°

Petak

26.07.

34° / 19°

Subota

27.07.

36° / 20°

Nedjelja

28.07.

38° / 23°

Ponedjeljak

29.07.

40° / 25°

Utorak

30.07.

39° / 24°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Đoković za Antenu M: U barskoj luci je ruski brod sa supstancom visokog rizika! Nadležno Ministarstvo poljoprivrede

Izvor: Pobjeda

Društvo

Comments 9

Đoković za Antenu M: U barskoj luci je ruski brod sa supstancom visokog rizika! Nadležno Ministarstvo poljoprivrede

Autor: Antena M

  • Viber

Povodom informacija da se u luci Bar nalazi ruski brod sa velikom količinom amonijum nitrata, koji se koristi kao mineralno đubrivo i da se još preispituje nadležnost državnih institucija nad ovim tovarom, pojašnjenje o kakvoj supstanci je zapravo riječ i ko je nadležan za kontrolu, našem portalu dala je Tatijana Đoković, diplomirani hemičar u penziji, bivša načelnica Odjeljenja za upravljanje hemikalijama u Agenciji za zaštitu životne sredine. 

"Nadležnost za ovu supstancu ima Ministarstvo poljoprivrede jer je prvenstvena njegova upotrebna vrijednost kao mineralnog đubriva. Agencija za zaštitu životne sredine nadležna je za sve hemikalije koje se nalaze na listi hemikalija Roterdamske konvencije, a amonijum nitrat se ne nalazi na ovoj listi. Ministarstvo unutrašnjih poslova je nadležno za hemikalije koje se koriste kao eksplozivne", objašnjava Đoković, koja je inače učestvovala u izradi zakona i pravilnika o hemikalijama i bivša je članica radne grupe za Poglavlje 27 - Životna sredina, oblast hemikalije.

"Kako se radi o supstanci sa visokim rizikom, neophodno je poštovati sva pravila o postupanju sa njom, navedenim u Pravilniku o načinu skladištenja i rukovanja amonijum nitratnim đubrivima sa visokim sadržajem azota, Sl. list Crne Gore broj 45/2015 koji je stupio na snagu 20.08.2015. godine", upozorava u izjavi za Antenu M Tatijana Đoković, diplomirani hemičar u penziji, bivša načelnica Odjeljenja za upravljanje hemikalijama u Agenciji za zaštitu životne sredine.

Komentari (9)

POŠALJI KOMENTAR

@@@@

@Realista Sjetite se daleko bilo Tripolija cinimi se dgje je eksplodiralo vjetacko djubrivo.Gonite ih u PM nikome nista dobro nisu donijeli.Neka se vrate u Rusiju i bave poljoprivredom umjesto ubijanja pravoslavne brace

skandalozno

Dritan i Joković se ne glaskaju, pa da pitamo: "Đe su dokumenta?! Đe su dokumenta?!" Ko je ovo odobrio?!

Realista

Krenulo je, sad ce malo supstance, pa malo oružje, malo droga preko crkve Srbije, koja je iznad zakona…