19 °

max 23 ° / min 16 °

Petak

17.05.

23° / 16°

Subota

18.05.

24° / 16°

Nedjelja

19.05.

26° / 15°

Ponedjeljak

20.05.

27° / 18°

Utorak

21.05.

27° / 18°

Srijeda

22.05.

23° / 16°

Četvrtak

23.05.

24° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
HNV: U Stolivu okačena trobojka, poručeno kako je "odbranjen od ustaških trupa", pozivamo nadležne da reaguju

Društvo

Comments 7

HNV: U Stolivu okačena trobojka, poručeno kako je "odbranjen od ustaških trupa", pozivamo nadležne da reaguju

Autor: Antena M

  • Viber

Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore u saopštenju za javnost navelo je da su dužni da reaguju na incident o kojem su jutros obaviješteni.

"Nakon što smo utvrdili da u objavi u priči na jednoj društvenoj mreži  nije riječ o fotomontaži, već o incidentu koji se uistinu dogodio, odlučili smo izraziti svoje negodovanje i javno, putem medija, te pozvati Općinu Kotor te nadležne institucije da reagiraju što promptije i adekvatnije.

Koa što možete vidjeti na fotografiji u prilogu, okačena je zastava strane države, uz komentar ,,Poslije nekoliko decenija GORNJI STOLIV je odbranjen od ustaskih trupa javlja se komadant“.

Po našim saznanjima, nikada se u multietničkom Stolivu, koji baštini antifašističku tradiciju, i čiji su brojni mještani stradali u 2. svjetskom ratu, nije dogodio bilo kakav etnički motivirani incident, pogotovu ne onaj koji bi uključivao spominjanje "ustaša“ kojih nikada nije bilo na ovim prostorima", navode u saopštenju.

Ovim reagovanjem, kako navode, Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore nastoji da zaštiti interese domicilnog stanovništva koje decenijama, pa i stoljećima živi u multietničkom skladu.

"Pozivamo stoga nadležne instutucije da reagiraju kako bi se vinovnici očitog pokušaja remećenja međunacionalnog sklada i raspirivanja mržnje na etničkoj, odnosno nacionalnoj i ideološkoj osnovi, adekvatno procesuirali, a slični pokušaji u začetku osujetili"; zaključuju u saopštenju. 

Komentari (7)

POŠALJI KOMENTAR

Lara

@Himiret Mozda nadlrezni ne smiju da reaguju od Srpske Crkve.

Himiret

@sičija Dobit ce i orden kad ga nadju...hello sloboda

djuradj

srbi nemaju jednog jedinog susjeda da medjuljudski odnosi funkcionisu!!! Mislim da je kranje vrijme da se zapitaju sta je to s tim nebeskim svijetom da nemogu funkcionisat ni sa jednim susjedom????