9 °

max 16 ° / min 9 °

Ponedjeljak

26.02.

16° / 9°

Utorak

27.02.

15° / 11°

Srijeda

28.02.

18° / 11°

Četvrtak

29.02.

17° / 12°

Petak

01.03.

16° / 11°

Subota

02.03.

13° / 11°

Nedjelja

03.03.

13° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Raičević: Želimo i trebamo biti oslonac osobama s invaliditetom

Društvo

Comments 0

Raičević: Želimo i trebamo biti oslonac osobama s invaliditetom

Autor: Antena M

  • Viber

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević organizovao je godišnji susret s predsjednikom Organizacije slijepih za Bar i Ulcinj Veselinom Joketićem u susret 15. oktobru, Međunarodnom danu bijelog štapa.

Na sastanku je ocijenjeno da Opština Bar i Organizacija slijepih nastavljaju međusobnu saradnju, ali i da Opština Bar u kontinuitetu s posebnim osjećajem pristupa potrebama osoba s invaliditetom, te da čini sve kako bi se njima olakšala socijalna inkluzija i svakodnevni život i funkcionisanje u Baru.

„Već petu godinu zaredom Opština Bar nastavlja sufinansiranje programa rada Organizacije slijepih i to čini sa zadovoljstvom. Budžetom za 2023. godinu opredjeljeno je čak 60% više sredstava za sufinansiranje svih NVO u odnosu na plan za 2022. godinu. Isto tako pažnja lokalne uprave bila je usmjerena i ka realizaciji projekata koji značajno olakšavaju svakodnevni život slabovidih osoba u našem gradu", kazao je Raičević.

Predsjednik Opštine Bar dodaje da su u tom smislu realizovani su mnogi projekti: obnovljeni su i postavljeni natpisi na Brajevom pismu u prostorijama lokalne uprave, objekti opštinskih preduzeća prilagođeni su potrebama slabovidih osoba radi lakšeg pristupa i ostavrivanja prava, postavljene su pristupne rampe na većini raskrsnica, zgradi Opštine, Građanskom birou, uz rukohvate za osobe sa invaliditetom kao dio redovne realizacije Opštine Bar i kroz EU projekat u okviru Evropske nedjelje urbane mobilnosti, semafori su opremljeni zvučnom signalizacijom, a fazna izgradnja taktilnih staza u skladu su s izvođenjem ostalih radova.

"U tom trendu želimo ići i ubuduće, s punim osjećajem za osobe s invaliditetom“, kazao je Raičević

Raičević je istakao i da je zvanična internet stranica Opštine Bar prilagođena slijepim i slabovidim osobama, što je još jedna realizovana zajednička ideja.

Veselin Joketić, predsjednik Organizacije slijepih za Bar i Ulcinj, uputio je pohvale na račun rada Opštine Bar na čelu s predsjednikom Dušanom Raičevićem i konstatovao da je dat veliki doprinos unapređenju rada Organizacije slijepih, ali i unapređenju infrastrukture prilagođene populaciji bez vida i slabovidih osoba u gradu. Dodao je i da praksa kakvu ima Opština Bar kada je u pitanju senzibilnost i pomoć za osobe s invaliditetom treba biti primjer ostalim lokalnim upravamau Crnoj Gori i šire.

„Kroz sve ostvareno vidi se da Opština Bar i Organizacija slijepih zajednički rade, a čim zajednički radimo onda se sve i rješava na kvalitetan način, na što smo mi i ponosni i zahvalni“, istakao je Joketić.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR