24 °

max 36 ° / min 21 °

Subota

27.07.

36° / 21°

Nedjelja

28.07.

38° / 23°

Ponedjeljak

29.07.

38° / 25°

Utorak

30.07.

36° / 22°

Srijeda

31.07.

37° / 20°

Četvrtak

01.08.

38° / 22°

Petak

02.08.

36° / 22°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Iz Tara Resources negiraju povezanost sa turskom firmom, o nezakonitom statusu direktora ćute

Društvo

Comments 2

Iz Tara Resources negiraju povezanost sa turskom firmom, o nezakonitom statusu direktora ćute

Autor: Antena M

  • Viber

Kompanija Tara Resources uputila je reagovanje na tekst koji je Antena M ranije objavila. 

"Kompanija Tara Resources, koja razvija projekat rudnika Brskovo, reaguje na navode pomenute u tekstu „Otvaranje rudnika Brskovo sve manje realno“, objavljenom na portalu Antena M 18. novembra. Naime, Brskovo Mine d.o.o. može potvrditi da nema nikakvu povezanost sa rudnikom zlata Efemcukuru, niti sa kanadskom matičnom kompanijom Eldorado Gold Corporation kojoj taj rudnik pripada.

Direktor kompanije Brskovo Mine, Ričard Bofi, obavljao je funkciju generalnog direktora ovog projekta od 2010. do 2013. godine, a taj rudarski projekat je međunarodno priznat po izuzetnosti u upravljanju životnom sredinom, zdravljem i bezbjednošću.

Što se tiče koncesije, kako je više puta ponovljeno, koncesioni ugovor, koji je potpisan 2010. važi do 2040. godine", navode u reagovanju. 

Antena M je objavila pouzdana saznanja, da je namjera švajcarske kompanije da nakon dobijanja dozvola za ekspolataciju cjelokupan posao ustupi drugoj firmi. U tekstu se navodi da je za to zainteresovana turska firma, ali se ne pominje njena trenutna direktna povezanost sa švajcarskom kompanijom kako se navodi u reagovanju Tare resources.

Podsjetimo i da je Antena M u saznanju i da je direktoru kompanije "Brskovo mine" Ričardu Bofiju istekla dozvola za privremeni boravak i rad još sredinom oktobra, a da mu nova još nije izdata. Po Zakonu o strancima poslodavac može da rasporedi stranca samo na poslove za koje mu je izdata dozvola za boravak i rad, odnosno potvrda o prijavi rada. Bofi tako trenutno krši zakon.

Naš portal je tražio od kompanije da nam odgovori zašto Bofiju nije produžena radna dozvola, da li je predat zahtjev i kada, te da li je on i dalje u radnom odnosu. Pitali smo ih i kako građani Mojkovca mogu da očekuju poštovanje zakona prilikom otvaranja rudnika Brskovo, ako kompanija ne poštuje osnovne procedure države, ali na ta pitanja nijesu odgovorili.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

287383

Vrlo sumnjiva firma, sa sumnjivim kapitalom