31 °

max 35 ° / min 19 °

Subota

27.07.

35° / 19°

Nedjelja

28.07.

38° / 23°

Ponedjeljak

29.07.

38° / 25°

Utorak

30.07.

35° / 22°

Srijeda

31.07.

38° / 19°

Četvrtak

01.08.

38° / 22°

Petak

02.08.

37° / 23°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Rakonjac: Podnijeću tužbu protiv Raonića, prlja časne radne biografije televizijskih poslenika

Društvo

Comments 3

Rakonjac: Podnijeću tužbu protiv Raonića, prlja časne radne biografije televizijskih poslenika

Autor: Antena M

  • Viber

Boris Raonić, koji već 27 mjeseci nezakonito obavlja funkciju generalnog direktora RTCG i nepoštovanjem pravosnažne presude Višeg suda urušava povjerenje građana u pravosudni sistem, iznio je u svojim objavama niz grubih optužbi i neistina o (ne)radu prethodnog uredništva Programskog arhiva, poručuje bivša urednica Programskog arhiva Snežana Rakonjac. 

"Zato ću kao inicijator i osnivač te organizacione jedinice, dio bivšeg uredničkog tima i dvije godine rukovodilac tog sektora podnijeti tužbu protiv Borisa Raonića zbog povrede profesionalnog ugleda i negiranja evidentnih rezultata postignutih u spašavanju ugrožene arhivske baštine Televizije Crne Gore.

Samo neinformisani i zlonamjerni pojedinac može pokušati da ospori doprinos malobrojnog tima koji je pokrenuo decenijama zapostavljanu misiju očuvanja, zaštite i afirmacije programskog nasljeđa, obezbijedio sredstva i završio digitalizaciju oko 1400 naslova iz najstarijih programskih zbirki i započeo transfer novije produkcije na savremene nosače", poručuje Rakonjac. 

To će, uostalom, kako navodi, potvrditi više stotina svjedoka iz Televizije Crne Gore, Crnogorske kinoteke, Ministarstva kulture, Uprave za zaštitu kulturnih dobara, regionalni i međunarodni eksperti koji se bave zaštitom audio-vizuelnog nasljeđa.

"O našem učinku svjedoče i hiljade sati emitovanog arhivskog programa, brojni pisani dokumenti, apeli, izvještaji, planovi, okrugli stolovi o zaštiti arhiva, brojne televizijske emisije u kojima smo govorili o opustošenom fondu iz ratnih 90-ih, simpozijumi, stručni radovi objavljivani u časopisima.

Boris Raonić ima moć, trenutnu i nelegalnu, da posredstvom javnog servisa i zloupotrebom funkcije generalnog direktora smjenjuje nepoželjne i obmanjuje javnost, ali nema pravo da vrijeđa profesionalno dostojanstvo zaposlenih, otima tuđe zasluge i prlja časne radne biografije televizijskih poslenika koji to ničim nijesu zaslužili. Zato se uzdamo u sud kao posljednju liniju odbrane od progona koji Raonić kontinuirano sprovodi od od dolaska na čelo javnog servisa u avgustu 2021. godine", zaključila je Rakonjac. 

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

Mila K

Sad će borkinje za omalovažavanje žena, jelušić, radović, bošnjak, jbb i kordić da zaštite Roanikija.

Podgoricanka

Postovane, Snezana R, Tanja Š, Nataša B, .... samo skupljajte materijal. Snimicete vi serijal o Raonikiju. Gledaće generacije što je sadašnje sramno rukovodstvo RTCG činjelo zarad sopstvenih interesa, sve u cilju izdaje Crne Gore. Zboraviće se Emilo Labudović.

Mina

Uvažena gospođo Rakonjac, vaš ogromni učinak u svemu što ste uradili samo ne vidi neznaveni, nestručni, zlonamjerni, osioni Raonić. Ali, mu ne smeta, da uvijek kada zatreba, reprizira vaše emisije koje su nezaboravne. Ta se"TV junačina", okomila na najbolje novinarke, urednice! Sramno!