10 °

max 16 ° / min 10 °

Ponedjeljak

26.02.

16° / 10°

Utorak

27.02.

15° / 11°

Srijeda

28.02.

18° / 11°

Četvrtak

29.02.

17° / 12°

Petak

01.03.

16° / 11°

Subota

02.03.

13° / 11°

Nedjelja

03.03.

13° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Rakonjac: Raonić došao u RTCG sa određenim zadatkom - da neke ljude ostavi bez posla

Izvor: Screenshot

Društvo

Comments 1

Rakonjac: Raonić došao u RTCG sa određenim zadatkom - da neke ljude ostavi bez posla

Autor: Antena M

  • Viber

Osjetite i bijes, i povrijeđenost, zaboli to. Radite 30 godina, gradite strpljivo novinarsku karijeru, napravite nešto, ostvarite neke rezutate i onda se pojavi jedna bahata osoba i tom nekom svojom kao prljavom čizmom pokušava da sve to sruši, da sve to unizi – tim rijećima dugogodišnja novinarka i urednica RTCG-a Snežana Rakonjac komentariše optužbe generalnog direktora Javnog servisa Borisa Raonića, koji je nadavno nju i neke njene kolege – optužio za nerad.

„Posebno mi je žao što je kroz istupe težište našeg apela za zaštitu arhivskog nasljeđa Televizije Crne Gore pokušao da prebaci teret na koleginicu Jelenu Dukaj. To je još jedna njegova prljava manipulacija, zamjena teza – veliki je majstor u tome. Mi smo u tom saopštenju tri puta pomenuli njega, reagovali smo kao što bi reagovao svaki čovjek koji shvata vrijednost nacionalne baštine, a o koleginici Jeleni Dukaj mogu da kažem sve najbolje.”, kazala je ona, gostujući na TV E.

Rakonjac je autorka desetina dokumentarnih serija i emisija, a u emisiji „Na kraju dana“, govorila je o višedecenijskoj karijeri, koju su obilježile kultni dokumentarci: Od izbora do izbora, Prevrat '89, Rat za Dubrovnik, Crnogorski XX vijek, Svjedoci jednog stoljeća, Grahovac 1858, Podgorička skupština 1918. Sve to, ipak, nije spriječilo Borisa Raonića da Rakonjac i njene podjednako iskusne kolege optuži za nerad.

“Meni se čini da je on došao u Televiziju sa određenim zadatkom, da skloni neke ljude, da ih ostavi bez posla. Svima nam je bilo jasno kad je došao u Televiziju da je to osoba koja nema medijsko iskustvo, koja nema menadžersko iskustvo - ako ne računamo tu neku malu nevladinu organizaciju koju je vodio. Da nema radno iskustvo, koje je traženo konkursom, jer po Zakonu o radu potrebno je da ima deset godina radnog iskustva u sedmom stepenu stručne spreme. Ako je on diplomirao 2018, tim podatkom raspolažemo, on je tad mogao imati tri godine radnog iskustva i ovo što je Sud već presudio - da je bio u očiglednom konfliktu interesa, jer je bio član Savjeta Agencije za elektronske medije, što je bilo nespojivo. Dobili smo tu pravosnažnu presudu, ali vidite jedan potpuno neočekivani obrt se desio – oni su mrtvi – hladni pršli preko toga kao da ništa nije bilo, ponovo ga izabrali”, kazala je Rakonjac, u emisiji "Na kraju dana".

Na pitanje hoće li, ako nekad bude radila emisiju posvećenu događajima od 5. septembra 2021. na Belvederu, uvrstiti snimak navodne pucnjave koju je objavio gospodin Raonić, Rakonjac odgovara:

“Svakako da hoću. Kao što sam u serijalu za Dubrovnik uvrstila sve snimke sačuvane gdje novinari navode topdžije da pucaju na, recimo, toranj na Ćilipima, pa kažu: stani, stani, da bi kamera bila spremna. Svakako bih to uvrstila. Inače, smatram da je Belveder jedno sveto mjesto u crnogorskoj istoriji, ne samo zbog 5. septembra 2021. nego i zbog 1936. godine kada se na Belvederu desila jedna slična stvar, kada je u krvi ugušena pobuna crnogorskih građana protiv tadašnje vlade. To ostaje jedna od najtamnijih mrlja u biografiji Vlade Zdravka Krivokapića. To su mi, uz potpisivanje Temeljnog ugovora, neke od najstrašnijih stvari koje stavljam na teret i za koje će neko odgovarati“, kazala je Rakonjac.

Dugogodišnja novinarka poručuje da, ipak, vjeruje u pravnu državu i da joj je to posljednja linija odbrane.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Stamena

Vaše pojavljivanje gđo Rakonjac, nama građanima, znak je da postoji Nada u bolje sjutra! Kao ini, i ovoga puta ćete prokrčiti put Istini i razotkriti (ne) djela malih, nepismenih osoba, koji su zalutali na upravljačke pozicije. Jedna od njih, a se odaziva na B.R. nije dostojna ni ime da vam pomene!