24 °

max 24 ° / min 15 °

Četvrtak

16.05.

24° / 15°

Petak

17.05.

22° / 15°

Subota

18.05.

25° / 16°

Nedjelja

19.05.

27° / 16°

Ponedjeljak

20.05.

25° / 18°

Utorak

21.05.

26° / 17°

Srijeda

22.05.

24° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Monstat: Preliminarni rezultati popisa 25. januara

Društvo

Comments 0

Monstat: Preliminarni rezultati popisa 25. januara

Autor: Antena M

  • Viber

Uprava za statistiku obavještava javnost da su uspješno završene sve aktivnosti vezane za prikupljanje podataka za popis stanovništva, što je ujedno najzahtjevniji i najznačajniji dio cijelog procesa, saopšteno je iz Monstata. 

"Popis stanovništva, domaćinstava i stanova 2023. godine je počeo 3. decembra i trajao zaključno sa 28. decembrom 2023. godine, a uspješno je realizovan u procesu u kom je pokazana odgovornost i zrelost društva, svjesnog značaja statističkih podataka države.

Prikupljeni su ključni podaci o stanovništvu, domaćinstvima, stanovima, ali i drugi važni podaci koji se odnose demografske karakteristike, obrazovanje, na uslove u kojima građani žive, na zaposlenost odnosno nezaposlenost, informacionu pismenost i druge karakteristike stanovništva.

Tokom ovog perioda, popisivači su sa instruktorima i državnim instruktorima intenzivno radili na prikupljanju podataka i zajedno sa građanima doprinijeli realizaciji najveće i najznačajnije statističke akcije u zemlji", navode u saopštenju. 

Zahvaljuju svim građanima koji su odvojili vrijeme i pružili potrebne informacije od značaja za definisanje i sprovođenje vladinih politika, za naučna istraživanja i biznis zajednicu, civilno društvo i širu javnost, a posebno za dalji rad Uprave za statistiku.

"Imajući u vidu sve sprovedene aktivnosti i kontrolne mehanizme, građani mogu imati bezrezervno povjerenje u čitav proces, kvalitet i povjerljivost prikupljenih podataka.  

U narednim mjesecima, nakon unosa podataka, zaposleni Uprave za statistiku će sprovesti statističke kontrole, obradu podataka i detaljne analize da bi se pripremili zvanični rezultati popisa, a preliminarne rezultate građani mogu očekivati 25. januara 2024. godine.

Dodatno, Uprava za statistiku će blagovremeno obavijestiti javnost o izradi i upotrebi softvera, aktivnosti kojoj se pristupa sa posebnom pažnjom i odgovornošću, a sve u cilju obezbjeđivanja mogućnosti građanima da provjere vjerodostojnost unešenih podataka. Ovo predstavlja neposredni i najveći mogući nivo kontrole samog procesa.

Takođe, zaposleni Uprave za statistiku, na čelu sa direktorom Miroslavom Pejovićem, svim građanima žele srećne praznike i uspješnu 2024. godinu!", zaključuju u saopštenju.                                                

 

 

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR