18 °

max 18 ° / min 13 °

Četvrtak

02.05.

18° / 13°

Petak

03.05.

15° / 11°

Subota

04.05.

19° / 11°

Nedjelja

05.05.

20° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

21° / 12°

Srijeda

08.05.

17° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ministarstvo uputilo zahtjev za pokretanje postupka protiv Sindikata zbog štrajka

Društvo

Comments 3

Ministarstvo uputilo zahtjev za pokretanje postupka protiv Sindikata zbog štrajka

Autor: Antena M

  • Viber

Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija obavještava javnost da je poštujući važeću zakonsku regulativu i preduzimajući radnje iz svoje nadležnosti, Zaštitniku imovinsko pravnih interesa Crne Gore uputilo zahtjev za pokretanje postupka za utvrđivanje nezakonitosti štrajka u organizaciji Sindikata prosvjete Crne Gore, a sve sa ciljem iniciranja postupka pred Osnovnim sudom u Podgorici, saopšteno je iz ovog resora. 

"Predstavnici Sindikata prosvjete Crne Gore 7. februara 2024. godine, dostavili su Ministarstvu prosvjete, nauke i inovacija Odluku o stupanju u generalni štrajk, kao i Odluku o minimumu procesa rada za vrijeme granskog štrajka u oblasti obrazovanja, koje su jednostrano donijeli.

Članom 31 Zakona o štrajku, propisano je da postupak za utvrđivanje nezakonitosti štrajka može da pokrene poslodavac, odnosno reprezentativno udruženje poslodavca, reprezentativni sindikat ili štrajkački odbor. Stavom 2 istog člana, pripisano je da o Zahtjevu za utvrđivanje nezakonitosti štrajka, odlučuje nadležni sud, u roku od pet dana od dana podnošenja zahtjeva. 

Naglašavamo da Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija i Vlada Crne Gore ostaju otvorene za dijalog i pronalaženje kompromisnog i održivog rješenja, ali i da su, s druge strane, institucije dužne da sprovode aktivnosti koje su normativno propisane u djelokrugu njihovog rada", navodi se u saopštenju. 

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

Vuk

Ma koga vi da tužite,treba tužiti ministarstvo i vladu zato što krše ugovor sa prosvetarima. Sram vas bilo za izbore ste obećavali minimalac 700 eura a sad nećete da date ni ono što ste po zakonu dužni...da ste bar neku uredbu donijeli ni po jada....

Mila K

Jel ovo genije državni sekretar Bojović ima ove boljševičke predloge? Odmah zabraniti ljudsko pravo. I trk kod gdina F Pavlovića da kod rektora se ovo nazove najtradicionalnijom slobodom.