19 °

max 19 ° / min 13 °

Četvrtak

02.05.

19° / 13°

Petak

03.05.

15° / 11°

Subota

04.05.

19° / 11°

Nedjelja

05.05.

20° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

21° / 12°

Srijeda

08.05.

17° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Zaposleni u NP “Durmitor” nezadovoljni, traže vraćanje poslovne autonomije

Izvor: Ilustracija

Društvo

Comments 1

Zaposleni u NP “Durmitor” nezadovoljni, traže vraćanje poslovne autonomije

Autor: Obrad Pješivac

  • Viber

Zaposleni u Nacionalnom parku “Durmitor”, njih 52, za sjutra su najavili skup na kome će iskazati nezadovoljstvo stanjem u Javnom preduzeća Nacionalni parkovi Crne Gore. Naime, uprkos činjenici da je NP “Durmitor” tokom prošle godine prihodovao oko dva miliona eura, zaposleni su iz medija saznali da na računu preduzeća nema novca.

Antena M saznaje da su na skup u poslovnoj zgradi na Žabljaku pozvani čelnici svih pet Opština kojima gravitira prostor Parka, Žabljaka, Plužina, Šavnika, Mojkovca i Pljevalja.

Nezadovoljstvo i ogorčenost iskazuju zbog višegodišnjeg odnosa Javnog preduzeća prema NP “Durmitor” i zaposlenim u njemu. Pritom ukazuju da od ukupnih prihoda, njihovi prihodi iznose oko 60 procenata što je, po njima, dovoljan razlog za autonomiju NP “Durmitor i povratak njegove samostalnosti u poslovanju.

U svom dopisu ističu da ovi zahtjevi nijesu usmjereni protiv rukovodstva Javnog preduzeća već isključivo namjerom da se prihodi usmjere tamo gdje se ostvaruju, čime bi se otvorila mogućnost razvoja Opština koje gravitiraju NP “Durmitor”,  a samim tim razvoju sjevera Crne Gore i zadržavanju stanovništva u ovim krajevima.

Na skup su pozvali i  rukovodstvo Javnog preduzeća ali, kako saznajemo, čelnici toga preduzeća sjutra će prije zakazanog okupljanja posjetiti NP “Durmitor”. Nije poznato da li će prisustvovati sastanku u 14 časova na koji su pozvani i novinari.

 

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Kandič Nebojša

NP Durmitor je pod zaštitom UNESCOa tako da treba njih dovesti godinu, dve, i sve nas kojima je jako stalo a imamo neke bolje škole, ukljuciti domači živalj i videti šta dalje... Što rekao jedan Cerovič otale: "najglasniji ste vi što dođete na 15, 20 dana..." Možda zato što se sa strane bolje vidi.