21 °

max 23 ° / min 15 °

Petak

17.05.

23° / 15°

Subota

18.05.

24° / 16°

Nedjelja

19.05.

26° / 15°

Ponedjeljak

20.05.

27° / 18°

Utorak

21.05.

27° / 18°

Srijeda

22.05.

23° / 16°

Četvrtak

23.05.

24° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Od sjutra redovna nastava u školama; Vlada se obavezala na  kumulativno uvećanje zarada  od 17 odsto

Društvo

Comments 3

Od sjutra redovna nastava u školama; Vlada se obavezala na kumulativno uvećanje zarada od 17 odsto

Autor: Antena M

  • Viber

Glavni odbor Sindikata prosvjete je na današnjoj telefonskoj sjednici prihvatio je ponudu premijera Milojka Spajića i odlučio da prekine štrajk. Vlada je jutros dostavila Sindikatu prosvjete Sporazum po kojem će prosvjetarima zarada od 1. jula biti povećana 10 odsto bruto, a od početka nove školske godine kumulativno povećanje 17 odsto neto, potvrdio je  na konferenciji za novinare  predsjednik Sindikata prosvjete Radomir Božović.

"Sinoć je načelno postignut sporazum o prekidu štrajka. Jutros smo dobili prijedlog sporazuma i danas smo odlučili da prihvatimo, saopštio je na konferenciji za novinare,  Radomir Božović, predsjednik Sindikata prosvjete. 

Svi koji su u okviru granskog kolektivnog ugovora imaju povećanje od 10 odsto, a od septembra kumulativno povećanje 17 odsto neto, rekao je Božović.

"Ne mogu da kažem da smo izašli kao pobjednici ali ni kao gubitnici. Sindikat prosvjete će se okrenuti drugim nekim aktivnostima, a ono što je naša misija je da nam obrazovni sistem bude bolji. Jedino tako možemo dati doprinos da nam djeca budu zadovoljna.
Gledaćemo koliko je sjutra da i definitivno potpišemo sporazum", naglasio je Božović.
Predsjednik Sindikata je naveo da je bilo pritisak od manjeg broja direktora, ali da  vjeruje da će prvi stati da prime povećane plate.
"Ne mogu da kažem da smo prezadovoljni, ali smo imali neravnopravnu borbu sa državom i sistemom", kazao je Božović.
Božović je naglasio i da sada treba škole da dogovore kako će se odrađivati radne subote. Istakao je i da ne moraju sve subote biti radne, mogu biti i Dan sporta. 
On je naglasio i da će biti džentlmenski da Ministarstvo povuče tužbu koje je podnijelo protiv Sindikata prosvjete zbog organizacije štrajka.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

Nina

I niko ni riječi o tome da je crnogorsko školstvo medu najgorima na svijetu.Niko da se se zapita ko nam to "uči" djecu, koliko su dobronamjerni i kompetentni.Ne rade po pola godine.I dali je to kadar što ga je još Bratićka odabrala?Zdravo oni trošili svaki cent,ali uz gradivo učite djecu da budu dobri ljudi i građani, da vole zemlju u kojoj žive. Respekt onima koji tako i rade.

Mila K

I danas prihvatili odgovornost da se vrate djeci iako im je sas GKU u riziku realizacije. Međutim bilo kakva laž Vlade, a biće nažalost, kreira zahtjev za sud. Koji će svaki dobiti o trošku javnih novaca.

Persa

...od 1. jula biti povećana 10 odsto bruto, a od početka nove školske godine kumulativno povećanje 17 odsto neto, Na primjeru plate od 800 eura to je...?