11 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 8°

Utorak

23.04.

13° / 11°

Srijeda

24.04.

13° / 9°

Četvrtak

25.04.

11° / 7°

Petak

26.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ministar Šimun smjenjuje i direktora Montefarma?

Društvo

Comments 3

Ministar Šimun smjenjuje i direktora Montefarma?

Autor: Antena M

  • Viber

Nakon smjene direktora domova zdravlja u Podgorici i Herceg Novom, Danila Jokića i Alekse Đekića, kao i direktorice Kliničkog centra Ljiljane Radulović, moglo bi doći do još jednog razrješenja u zdravstvenom sistemu. 

Naime, prema informacijama izvora Antene M, sprema se i smjena direktora Montefarma, Gorana Marinovića.

To bi se, kako vjeruju naši izvori, moglo dogoditi već naredne sedmice. 

Ministarstvo zdravlja, podsjetimo, u sklopu provjere rada zdravstvenih ustanova i njihovog rukovodstva, provjerava i poslovanje Montefarma. 

Ministar zdravlja Vojislav Šimun (PES) za CdM je kazao početkom mjeseca da je Komisija Ministarstva izuzela dio dokumentacije iz ZU Montefarm, dok je za dio upućena urgencija za postupunje po zahtjevu Ministarstva.

"S obzirom na to da je postupak u toku, ne bih u ovom trenutku komentarisao pojedinosti do njegovog okončanja", kazao je Šimun početkom mjeseca. 

Takođe početkom februara Dan je objavio da im je direktor Montefarma Goran Marinović kazao da mu ministar zdravlja nije tražio ostavku i da nema takve informacije, "naročito u svjetlu ostvarenih poslovnih rezultata u prethodne dvije i po godine". 

Državna revizorska institucija dala je negativno mišljenje na pravilnost poslovanja Montefarma, a pozitivno na njihov Godišnji finansijski izvještaj.

Montefarm je naveo da je dato 36 preporuka u cilju unapređenja poslovanja, te da je već pristupljeno analizi preporuka.

"Preporuke u dijelu načina poslovanja Montefarma će se svakako do zadatog roka sprovesti, finansijski izvještaj je ocijenjen pozitivno, a rezultati poslovanja su vidljivi i jasni - poslovne godine završene bez duga prema dobavljačima i u plusu", naveli su u saopštenju. 

Izvještaj DRI o reviziji Godišnjeg finansijskog izvještaja i pravilnosti poslovanja Montefarma za 2022. dostavljen je Odboru za zdravstvo, rad i socijalno staranje Skupštine Crne Gore, Ministarstvu zdravlja, kao i Vrhovnom državnom tužilaštvu. 

Na prošloj sjednici Vlade smijenjena je direktorica Kliničkog Ljiljana Radulović.

Radulović je poručila nakon smjene da je ponosna na urađeno i da će satisfakciju potražiti na sudu.

Iz ZBCG su kazali da nije trebalo ulaziti u smjenu menadžmenta Kliničkog, te da je direktorica Radulović sa svojim timom, posao obavljala stručno i profesionalno i da se upravo ona zalagala za to da se otkriju brojne zloupotrebe u sistemu. 

Ministru Šimunu ljutito su poručili da je zahvaljujući glasovima njihove koalicije dobio priliku da bude ministar, te dodali da nemaju namjeru da tolerišu samovolju i nepoštovanje dogovora.

Jokić je nakon razrješenja ministru poručio da je taj potez skandalozan i sraman, a iz Ujedinjene Crne Gore, čiji je Jokić funkcioner, poručili su da je Šimun morao da ga smijeni po naređenju, te da, da nije bilo njih, nikada ne bi vidio ministarski kabinet. 

Đekić je poručio da je očekivao smjenu i da je riječ o "političkoj sječi".

Tvrdi da ga je smijenila Novska lista, članica PES-a, koja je "prošle godine pobunila zaposlene protiv njega", te poručio da ostavlja ustanovu na zdravim osnovama.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

Sonja

A da li se sjecate da je DRI dala negativno misljenje i Fondu Zdravstva kada je doticna rukovoditeljka sluzbe, Zorica Bulatovic, bila tamo. Expert, puna znanja, sa kupljenom diplomom.. I za nagradu, predje u Montefarm i sta biva... NEGATIVNO misljenje. Molim Vas... Uvesti pod hitno testiranje znanja

TIA KOMITA

Postovani, ne ostavljajte ovu temu na ovom clanku. Ispitati stimulacije odabranima po par hiljada eura, sad je trka da se vrate pare. Ispitati kumovkse veze Rose sa ministrom Milovicem.. A tek g-đa rukovodilac sektora veledrogerije i razne savjetnice direktora… A tek lakoca kaznjavanje…

Berane

Trebalo bi smijeniti menadzment !Tako se ne rukovodi Ustanovom ni ljudima!