11 °

max 19 ° / min 11 °

Subota

04.05.

19° / 11°

Nedjelja

05.05.

21° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

21° / 13°

Srijeda

08.05.

23° / 13°

Četvrtak

09.05.

24° / 15°

Petak

10.05.

21° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Artan Kurti tužio M portal: Glavna rasprava u Osnovnom sudu 29. aprila

Izvor: Pixabay

Društvo

Comments 2
ODRŽANO PRIPREMNO ROČIŠTE U PREDMETU PO TUŽBI ARTANA KURTIJA PROTIV M PORTALA I UREDNICE DANICE NIKOLIĆ

Artan Kurti tužio M portal: Glavna rasprava u Osnovnom sudu 29. aprila

Autor: Antena M

  • Viber

U predmetu po tužbi Artana Kurtija, bivšeg generalnog inspektora ANB-a, protiv tužene "M portal" DOO i odgovorne urednice Danice Nikolić, pred Osnovnim sudom u Podgorici održano je pripremno ročište, piše u saopštenju Osnovnog suda, koje potpisuje sudija portparol Ivana Becić. 

Kako se navodi u saopštenju, Artan Kurti, bivši generalni inspektor ANB-a, podnio je tužbu protiv "M portal" DOO i Nikolić, zbog naknade nematerijalne štete, a povodom objavljivanja teksta 15.09.2023. godine, na web portalu "M portal" pod naslovom "ANB za godinu dana nije dostavila SDT-u ni jedan dokaz", u okviru kojeg su objavljene i sljedeće informacije: "...Budući bez ikakvog znanja i iskustva o tim poslovima, a sa ogromnom ambicijom da postane "Džems Bond", aktivnosti Kurtija bile su predmet podsmijavanja po podgoričkim kuloarima gdje se uveliko pričalo o njegovoj "ofanzivnosti"...Na taj način je, suprotno svim zakonima i profesionalnim pravilima dekonspirisao interesovanja i podatke agencije, te unizio službu koja je postala predmet ismijavanja. Najčešće pod dejstvom alkohola Kurti je po podgoričkim i ulcinjskim kafanama otvoreno govorio o interesovanjima agencije, kao i njenim saznanjima o pojedinim licima i pojavama. Posebna specijalnost mu je bila spletkarenje vezano za pojedine kolege koje je smatrao neprijateljima, čemu je pribjegavao u momentima kada procenat alkohola, ali i kokaina u krvi dostigne veće vrijednosti...".

"Zbog navedenog, u referatu tužbe ističe da već u dužem vremenskom periodu trpi javne udare na sebe i svoj integritet, degradaciju svoje ličnosti, pozivajući se na Ustavna načela, Evropsku konvenciju, kao i pozitivne propise kojima se uređuje navedena oblast.

U konačnom je predložio da sud usvoji tužbeni zahtjev te da mu na ime naknade nematerijalne štete zbog povrede prava ličnosti isplati iznos od 1.100,00 eura, sa pripadajućom zakonskom kamatom. Tuženi su u odgovoru na tužbu predložili sudu da odbije tužbeni zahtjev tužioca, budući da su njegovi navodi istaknuti u tužbi u cjelosti neosnovani, paušalni, netačni i da su očigledno usmjereni na poboljšanje položaja tužioca u ovoj pravnoj stvari, ukazujući da iz prakse Evropskog suda za ljudska prava proizilazi da su granice prihvatljive kritike šire kada je u pitanju političar, nego što je to slučaj sa običnim građanima, odnosno da političar mora da pokaže veći stepen tolerancije.

Dana 26.02.2024. godine, održano je pripremno ročište, kada je određeno da će se na glavnoj raspravi u dokaznom postupku provesti pisani dokazi predloženi od strane tužioca u tužbi, te saslušati tužilac i tužena II reda u svojstvu parničnih stranaka. Glavna rasprava je određena za dan 29.04.2024. godine u 11:45h", navela je Becić. 

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Nikola

Sud čuva ugled ovog kriminalca i obraz kojeg nikada nije imao zajedno sa svojim školskim drugom Abazom Umjesto da im se sudi za lažno davanje i prikrivanje podataka, zbog tajnog brisanja iz kaznene evidencije sa SAUČESNIKOM N. N. on tuži one što ISTINOM se služe Sramota za sud šta dozvoljava

Di

Dajte sudije urazumite se. Imate jednog osudjenog kriminalca koji je zahvaljujući "tobožnem premijeru" došao na čelo ANB, o kojoj kriminalci i pravosažno osudjene ličnosti ne mogu ni da sanjaju. I sada oni i takvi tuže novinare koji pošteno obavljaju svoj posao. Dosta je više tih gluposti.