22 °

max 22 ° / min 12 °

Ponedjeljak

06.05.

22° / 12°

Utorak

07.05.

21° / 12°

Srijeda

08.05.

23° / 14°

Četvrtak

09.05.

20° / 15°

Petak

10.05.

22° / 14°

Subota

11.05.

21° / 12°

Nedjelja

12.05.

20° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ćorović: Neki i danas rade isti posao spremajući dželate za neke druge Štrpce, neke druge vozove

Društvo

Comments 0

Ćorović: Neki i danas rade isti posao spremajući dželate za neke druge Štrpce, neke druge vozove

Autor: Antena M

  • Viber

Piše: Izet Ćorović, šef kabineta predsjednika Bošnjačke stranke

Potpuno je pogrešno shvatanje da se tamo neka grupa ljudi jednog 27. februara jednostavno probudila i uz kahfu i rakiju u nekoj birtiji dogovorila da iz voza Beograd - Bar, u stanici Štrpci, otme 20 ljudi, 18 Bošnjaka, jednog Hrvata i jednu nepoznatu osobu, i da ih kasnije, na znanim i neznanim stratištima na znane i neznane načine zvjerski i bezdušno pobije.

Ne.

Taj (zlo)čin je rezultat brižljivo osmišljenog i kreiranig ambijenta opravdanosti takvog (ne)djela za "viši" cilj, dehumanizacije Bošnjaka (Turaka) i, naravno, osmišljene i dobro koordinirane akcije za koju su MORALE znati i ubijeđen sam ZNALE i u njoj učestvovale tadašnje službe bezbjednosti u Bosni i Hercegovini ali i Srbiji i Crnoj Gori.

Ciljeva je više a jedan od njih je etničko čišćene "svojevoljnim" odlaskom iz Srbije i Crne Gore. Djelimično je uspio dok se neki završni koraci i dalje odvijaju kroz brisanje iz državljanstava tih "svojevoljno" otišlih ali se neki i dalje protjeruju kroz činjenje nepodnošljivim života u nekim sredinama.

Do sada su za ove zločine odgovarali samo oni koji su, iako zločinci i ovim ih ne želim abolirati, i sami žrtve ambijenta koji sam spomenuo.
Oni koji su kreirali ambijent i oni koji su znali a ćutali unatoč tome što su bili dužni da spriječe ovaj zločin ostali su van svakog domašaja "pravde".

Neki i danas rade isti posao spremajući dželate za neke druge Štrpce, neke druge vozove i neke druge Iljaze, Esade, Fehime, Šeće, Rifate, Halile, Senade, Jusufe, Ismete, Ademe, Muhedine, Safete, Džafere, Rasime, Fikrete, Fevzije, Nijazime, Zvjezdane, Tome, ...

A pravda je, izgleda, kada je u pitanju rješavanje ovog i ne samo ovog ratnog zločina ispala iz voza i nikako da u Crnu Goru uđe.

Da se nikada ne zaboravi ni jedan zločin i da nikada ni jedan zločin ne ostane nerasvijetljen a zločinac nekažnjen.

31. je godina od otmice!

(Preuzeto sa FB naloga Izeta Ćorovića)

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR