25 °

max 25 ° / min 12 °

Utorak

30.04.

25° / 12°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

18° / 14°

Petak

03.05.

16° / 11°

Subota

04.05.

19° / 11°

Nedjelja

05.05.

20° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

21° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
U petak smjenjuju Brđanina? Zakon ne dozvoljava da Šaranović bude "koordinator" UP

Društvo

Comments 7

U petak smjenjuju Brđanina? Zakon ne dozvoljava da Šaranović bude "koordinator" UP

Autor: Antena M

  • Viber

Vlada Crne Gore, prema nezvaničnim saznanjima Antene M, smijeniće u petak direktora Uprave policije Zorana Brđanina!?

Nakon jutrošnjeg teksta na Anteni M, u kojem smo objavili detalje Brđaninovog dopisa Danilu Šaranoviću, iz kojih se vidi da ministar unutrašnjih poslova blokira postavljanje starješina koji ispunjavaju profesionalne i zakonske uslove na petnaestak važnih pozicija, uslijedio je odgovor Demokrata.

Preko portala RTCG plasirana je informacija da je Komisija za kadrovska i administrativna pitanja uputila prijedlog za razrješenje Brđanina i da će Vlada o tome odlučivati na sjednici u petak.

Isti izvor navodi da će, do izbora novoga direktora UP, radom policije koordinirati ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović. Zakonitost takvoga rješenja, prema mišljenju sagovornika Antene M, u najmanju ruku upitna je. U čl. 12 Zakona o unutrašnjim poslovima doslovno piše... "Policijom rukovodi direktor koji za svoj rad odgovara ministru unutrašnjih poslova (u daljem tekstu: ministar) i Vladi Crne Gore". Šaranović bi, dakle, kao "koordinator" odgovarao - sebi!

Nadasve, Policija je po zakonu i ustavu depolitizovana i na njenom čelu ne može da bude ni običan član partije, a kamo li visoki partijski funkcioner.

Izvor Antene M kaže da je povodom inicijative Demokrata zasjedao najuži vrh PES i da je, na kraju, odlučeno da se izađe u susret zahtjevu koalicionih partnera. Time je praktično premijer Spajić potpisao kapitulaciju u kratkoj borbi sa Demokratama za kontrolu nad bezbjednosnim sektorom, za koji je ministar pravde Andrej Milović više puta kazao da je uspostavljen po direktivama iz Beograda, tokom upravljanja GP URA tim sektorom. 

Za sagovornike Antene M ključno pitanje je da li Demokrate ovim svjesno žele da ugroze aktuelnu poziciju Spajićeve Vlade kad je riječ o otvorenosti Brisela na ubrzanje procesa progovora sa Crnom Gorom, ali samo ako to prate rezultati u oblasti vladavine prava. Jer, ovim scenarijem Demokrata direktno se podrivaju neka od mjerila po kojima se procjenjuju ti rezultati.

I, naravno, za čije interese to Demokrate sad rade?

Komentari (7)

POŠALJI KOMENTAR

Bozovic Brano

Uvazeni Zeljko,100% ste u pravu,ne trebaju nam price obavestenja.Treba nam konkretni potezi,nasi preci branili su svoju drzavu iz sume.Sada na zalasku svog zivotnog puta,isto mislim kao prije pocetka borbe za nezavisnu CG.Za porodicu i svoju drzavu i zivot se daje.

Zeljko Kascelan

Kad bi svi navijaci iz beogradske arene i stadiona, krenuli da oslobode Kosovo,zavrsili bi to za 1 dan.Isto tako,kad bi svi koji pisu komentare po portalima pod laznim imenima,iz fotelja,izasli na proteste,pobunili se...oslobodili bi Crnu Goru od klerofasizma,srpskog nacionalizma,za jedan sat

Mila K

Obavezno da kmerići slome još koji zakon. Ionako se Spajić predao i postao obsolete. Obaviće kmerići sva svoja nepočinstva.