11 °

max 21 ° / min 11 °

Nedjelja

05.05.

21° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

20° / 13°

Srijeda

08.05.

22° / 13°

Četvrtak

09.05.

21° / 14°

Petak

10.05.

20° / 13°

Subota

11.05.

21° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Nikolić: Nadležni hitno da ispitaju navode o malverzacijama Predraga Šukovića

Izvor: UGC

Društvo

Comments 1

Nikolić: Nadležni hitno da ispitaju navode o malverzacijama Predraga Šukovića

Izvor: TV E

Autor: Antena M

  • Viber

Reakcija nadležnih, na optužbe ministra pravde na račun šefa SPO Predraga Šukovića u vezi sa navodnim malverzacijama sa nekratninama, morala je da uslijedi istog dana – imajući u vidu poziciju na kojoj se Šuković nalazi – kazala je glavna i odgovorna urednica M portala Danica Nikolić, gostujući na TV E.

“Ja se plašim da ćemo mi ostati bez reakcije u tom slučaju, čak i u slučaju čuvene plave pravoslavne sveske, koju je Milo Božović predao sudu, odnosno njegov advokat Miro Jovanović je predao tu svesku sudu. Mnogo gore stvari su u toj svesci prema onome što smo imali prilike da vidimo nego sve ovo što je ministar Milović izgovorio na sjednici Odbora za bezbjednost i odbranu, ali i jedno i drugo bi morali da budu signal specijalnom državnom tužilaštvu da hitno istraži o čemu se radi”, navela je Nikolić, u emisiji “Na kraju dana”.

Kako Nikolić navodi, u plavoj svesci sporna su mnoga imena, među kojima su i imena stranih agenata. Šuković je, kako kaže, trebalo da bude sklonjen sa funkcije koju trenutno obavlja.

“To koliko je sam Novović insistirao na tom izboru i na tom imenovanju i koliko u ovom trenutku brani poziciju šefa Specijalnog policijskog odeljenja mi ne odaje baš utisak da će se tu išta preduzeti, ali u svakom slučaju tu je i vrhovni državni tužilac. Dakle, neko ko je hijerarhijski iznad glavnog specijalnog tužilaca i koji može da preduzme nešto, tako da evo - da vidimo kako će i Marković u toj situaciji čitavoj da se postavi”, kazala je Nikolić.

“Demokrate produžena ruka URE”

Sagovornicu TV E ne iznenađuje činjenica da Šuković ima punu podršku GP URA, ali i Demokrata, koje su dio parlamentarne većine. 

“Dakle, stavove funkcionera iz Demokrata moramo posmatrati kroz prizmu njihove politike koju oni zastupaju od osnivanja. To je politika koja nema stav. Vi nikad nećete čuti jasan stav, ni od koga od njih, na bilo koju temu. Ako se sjetimo, Alekse Bečića sa početka karijera - on je po nacionalnosti - sve, sve voli i svi njega vole i apsolutno nema ništa protiv nikoga, ali eto, možda bi imao protiv ako mu nešto nešto saopšti. Dakle, partija bez stava. Tako se ponašaju njihovi funkcioneri. Oni nemaju jasan stav, ni o čemu. Mnogo je žalosnije od toga što mi na mjestu ministra unutrašnjih poslova imamo osobu kojoj je nivo bezbjednosne kulture nula, jer ne možete kao ministar unutrašnjih poslova sebi dozvoliti da, posle mjesec dana na funkciji, izgovorite ono što je on izgovorio o koleginici Krsmanović iz Pobjede i da kaže šifra Raša, kodno ime Raša”, ističe Nikolić.

Komentarišući to što Demokrate stanje u bezbjednosnom sektoru ocjenjuju stabilnim, ali pošto-poto žele da smijene direktora Uprave policije Zorana Brđanina, glavna i odgovorna urednica M portala kaže da oni zapravo ispunjavaju ono što je plan i što je URA zacrtala da uradi, dok je na čelu Vlade bio Dritan Abazović. 

“I Demokrate su zapravo njihova produžena ruka, Abazovićeva produžena ruka u vladi Milojka Spajića. To ćete vidjeti po svim potezima koje oni vuku, to nije teško prepoznati, uključujući i smjenu Brđanina, oko koje se Abazović toliko trudio. Da ne zaboravimo da je isti Brđanin na ovo mjesto izabran za vrijeme Vlade Zdravka Krivokopića, u kojoj je Dritan Abazović bio koordinator službi bezbjednosti. Dakle, birao ga je Dritan, nismo ga birali ni vi ni ja”, zaključuje Nikolić.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Katunjanin-Miogost

Sve tačno'analitično i precizno. Nažalost ovo je "država" opustošenih i privatizovani , ključnih institucija.