21 °

max 21 ° / min 12 °

Ponedjeljak

06.05.

21° / 12°

Utorak

07.05.

21° / 12°

Srijeda

08.05.

23° / 14°

Četvrtak

09.05.

20° / 15°

Petak

10.05.

22° / 14°

Subota

11.05.

21° / 12°

Nedjelja

12.05.

20° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Napad kompromitacija cijele Vlade

Društvo

Comments 0
SMCG osudio vrijeđane novinara od strane potpredsjednika Vlade

Napad kompromitacija cijele Vlade

Autor: Antena M

  • Viber

Sindikat medija Crne Gore kao najveća organizacija koja se bavi medijima u Crnoj Gori i koja okuplja više od 700 zaposlenih daje punu podršku i solidariše se sa kolegom Danilom Ajkovićem, novinarom Televizije Vijesti kojeg je pokušao da diskredituje potpredsjednik Vlade Nik Đeljošaj, navodi se u saopštenju Glavnog odbora SMCG.

Đeljošev napad na Ajkovića je nedopustiv, neutemeljen na činjenicama i kompromitujući za cijelu Vladu čiji je potpredsjednik.

Neprihvatanje kritike koje je i dovelo do brutalnog vrijeđanja osim što govori o Đeljošajevoj nedoraslosti za važnu javnu funkciju koju pokriva, je i otvoreni pokušaj cenzure koja je u medijima česta i sa kojom se novinari i novinarke teško nose.

Svako ko išta zna o medijima i novinarstvu kao profesiji bi se na Đeljošajevom mjestu uzdržao od bilo kakvog komentarisanja, jer je obaveza političara da stvaraju ambijent koji je ohrabrujući za novinare i koji jača njihovu poziciju. Deklarativno, za takav ambijent se zalažu i crnogorski političari, naročito kada se obraćaju Briselu, ali ispostavlja se samo do momenta kada njihova sujeta bude povrijeđena.

Zbog svega navedenog, gospodinu Đeljošaju ali i svim njegovim istomišljenicima koji su na javnim funkcijama poručujemo da nećemo nijemo stajati i čekati još uvreda i zastrašivanja već da ćemo naći način da zaštitimo sve naše članove ali i profesiju u cjelini.

Ujedno, podsjećamo da su zaposleni u medijima i mediji samo u protekle tri godine bili mete raznih napada čak 72 puta što dovoljno govori o uslovima rada u medijima, zaključuje  se u saopštenju Glavnog  odbora SMCG.

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR