19 °

max 24 ° / min 15 °

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

18° / 14°

Petak

03.05.

16° / 10°

Subota

04.05.

16° / 10°

Nedjelja

05.05.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Bojović: Oštećena zastava ne pripada Državnom arhivu

Društvo

Comments 2

Bojović: Oštećena zastava ne pripada Državnom arhivu

Autor: Antena M

  • Viber

Dragoslav Bojović, pomoćnik direktora Sektora za arhivsku građu od značaja za državu, reagovao je na tekst Antene M pod naslovom "Ministarstvu kulture i medija - koja je vaša zastava".

Bojović je naveo da "zastava koja se nalazi na zgradi "Čelebić" u ul. Trinaestog jula 2/3 Podgorica, a u kojoj su smješteni Arhivski odsjek za istoriju radničkog pokreta Podgorica zajedno sa Arhivskim odsjekom za zašitu arhivske građe van arhiva, a uselili maja 2017. godine kada smo zatekli predmetnu zastavu, nije naša". 

"Obavještavam Vas da Državnom arhivu ne pripada zastava koja je predmet objavljenog članka u Anteni M. Godine 2020. nakon završenih parlamentarnih izbora 30. avgusta Portal Analitika objavio je vijest da je ista zastava koja je i sad predmet pažnje zapaljena što nije bilo tačno, već je usled dotrajalosti sama propala", navodi Bojović.

Kaže da se zbog raznih insinuacija i netačnih pisanja medija jutros čuo sa predstavnicima Uprave za imovinu "gdje mi je potvrđeno da ta zastava ne pripada nama nego nekoj advokatskoj kancelariji koja se u međuvremenu odselila". 

"Državnim ustanovama pripadaju jarboli za koje je nadležna Uprava za imovinu (zadužena za mijenjanje dotrajalih zastava) a ne raznih firmi koje poslije svog odlaska ili nebrige ne vode računa o stanju postavljenih zastava", zaključuje Bojović. 

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Marko

Pa ne bi ni vama "pala kruna s glave" ako bi je zamijenili i stavili drugu. Na njoj ne piše ko se odselio iz te zgrade, nego na zgradi piše ko sada u njoj boravi. No "zasučite rukave" i zamijenite zastavu, sramote.

jovan

Kakav odnos pfema zastavi, takav prema državi. Čija je, da je, sram ga i stid bilo.