16 °

max 22 ° / min 15 °

Nedjelja

26.05.

22° / 15°

Ponedjeljak

27.05.

22° / 15°

Utorak

28.05.

21° / 14°

Srijeda

29.05.

23° / 14°

Četvrtak

30.05.

21° / 14°

Petak

31.05.

23° / 16°

Subota

01.06.

26° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Irinej Bulović: Njegoševu kapelu srušili su Srbi bezbožnici

Društvo

Comments 7

Irinej Bulović: Njegoševu kapelu srušili su Srbi bezbožnici

Autor: Antena M

  • Viber

Episkop bački Irinej,  na nedavno održanom naučnom skupu „Kosovo i Metohija, istorija i kulturno nasleđe“ na Pravoslavnom bogoslovskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, govoreći o takozvanom “kosovskom zavjetu”, rekao je da su kapelu na Lovćenu “srušili Srbi bezbožnici”.

“Naš narod, carski narod, nepogrešivo je osetio duhovnu suštinu Lazarevog opredeljenja i njegove ličnosti i duhovnu suštinu onoga što se odigralo na Kosovu Polju. Od tada do danas i dokle god bude Srba na ovoj planeti i da budu pravoslavni, oni će živeti Kosovski zavet. Njime živi svesno ili nesvesno dobar broj naših saplemenika koji su u međuvremenu promenili veru. Navešću, ilustracije radi, primer kada su neprijatelji Kosovskog zaveta srpskog porekla, bezbožnici u Crnoj Gori, odlučili da sruše Njegoševu kapelu na Lovćenu, zato što je ona bila neprekidno podsećanje na Kosovski zavet i na njega kao velikog, nenadmašnog pesnika. Šta se desilo? Radnici nisu hteli da je ruše i dovedeni su zatvorenici, robijaši iz Spuža. Dali su im krampove i rekli da ruše. Jedan od zatvorenika, inače musliman, bacio je svoje oruđe i rekao: „Ja ne rušim ničiju bogomolju.“ Odmah za njim isto su učinili i svi ostali. Tako da su Njegoševu kapelu srušili Srbi bezbožnici. Neki ljudi, čiji su preci bili Srbi, negde u dubini duše imaju osećaj za zavet”, kazao je Bulović.

Podsjetimo, iako je rođen kao vojvođanski Srbin, Irinej Bulović obećao je da će umrijeti kao Grk, a uskrsnuti kao Rus.

U hrvatskoj javnosti poznatiji je kao duhovni otac srpskog patrijarha Porfirija i pripadnik teološkog kruga „justinovaca“, kojem je pripadao i pokojni mitropolit Amfilohije. Javnost u Srbiji ga percipira kao jednog  od najmoćnijih vladika u Srpskoj pravoslavnoj crkvi, te ga predstavljaju  kao „Vučića u mantiji“.

Komentari (7)

POŠALJI KOMENTAR

tragično

Irinije priča kao da je drogiran. Pogledajte samo sadržaj i smisao izgovorenog. To je posljedica nekakvog halucinantnog stanja. Tragično je što ima još takvih koji slijede Irineja i irineje!

Ante

Bulović odraslim ljudima priča bajke i mitove... i kao što je nedavno neko napisao - sve to perfidno / fašistoidno rade po sinopsisu - 1. mit o stradanju iz kojega izvlače 2. mit o slobodi, pa "ko živ a ko mrtav", a već je poginulo 150.000 ljudi + presuđeni genocid, ali Bog ih gleda!!

Mirko

Pa u pravu je...srusili su je Srbi i sagradili ono karadjordjevicko ruglo.