15 °

max 23 ° / min 14 °

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

20° / 13°

Petak

03.05.

14° / 10°

Subota

04.05.

18° / 10°

Nedjelja

05.05.

20° / 10°

Ponedjeljak

06.05.

19° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Izbor Savjeta EKIP - nastavlja se (ne)poštovanje Zakona?

Izvor: Screenshot

Društvo

Comments 3

Izbor Savjeta EKIP - nastavlja se (ne)poštovanje Zakona?

Autor: Antena M

  • Viber

Antena M pisala je nedavno o nepravilnostima u radu Odboru za ekonomiju, finansije i budžet nakon što je raspisan Javni konkurs za pet članova Savjeta Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost (EKIP). Na Odboru, međutim, kako tada tako i danas, ne haju mnogo za uslove predviđene Javnim konkursom.

Podsjetimo, Odbor za ekonomiju predložio je Skupštini da za predsjednika Savjeta Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost (EKIP) izabere dr Milana Radulovića, a za članove Savjeta predloženi su Jelena Savić, Nikola Labović, Dejan Jovanović i Amer Nokić.

Zašto postoje uslovi Javnog konkursa ako se ne poštuju?

Evo posebnih uslova Javnog konkursa za izbor kandidata:

.

Kandidat za predsjednika Savjeta EKIP dr Milan Radulović ne ispunjava uslove konkursa jer je, kako tvrdi izvor Antene M, zapošljen u kompaniji One (bivši Telenor), a slična situacija je i sa predloženim članovima Savjeta.

Nikola Labović zapošljen je u kompaniji MTEL i istovremeno je lice koje je Vlada već izabrala u Odbor direktora Radio difuznog centra (pa, dakle, ne ispunjava dva posebna uslova). I kandidatkinja Jelena Savić zapošljena je u kompaniji ONE.

Kandidat za člana Savjeta, Amer Nokić bio je predsjednik Opštinskog odbora Bošnjačke stranke u Rožajama, a poslije izbora 2020. godine i smjene vlasti na državnom nivou, Amer Nokić zapošljen je kao savjetnik potpredsjednika Vlade, da bi 2021. godine izabran je za člana GO Bošnjačke stranke.

Prema saznanjima Antene M, Nokić tek 2021. godine počinje da radi u Pošti CG, pa se postavlja pitanje kako zadovoljava uslov od najmanje pet godina rada u oblasti telekomunikacija i poštanske djelatnosti?

Ostvarenje proročanstva Dejana Đurovića

Dakle, jasno je da se obistinila najava poslanika Nove srpske demokratije Dejana Đurovića na 13. Sjednici Odbora kada je rekao da će, možda, kandidati koji ne zadovoljavaju uslove konkursa dobiti najviše glasova. Time je potvrđen neprimjeren politički uticaj uz kršenje zakona, odnosno uslova konkursa.

Podsjećamo, na 13. sjednici Odbora dr Nikola Radunović inžinjer, javnosti poznat kao pjevač grupe Perper, kritikovao je odredbe Zakona kao loše i neusklađene, upozoravajući da odabirom ovih kandidata skupštinski Odbor gazi norme Javnog konkursa, koji je utemeljen na Zakonu, a koji je uskratio mogućnost kandidovanja zaposlenima u Pošti Crne Gore ili nekom od telekomunikacionih operatora, zatim zaposlenima koji dolaze iz Agencije EKIP (kojih se prijavilo 11), pa onima iz Vlade CG (odnosno nadležnog Ministarstva) i iz pravnih lica na koja se primjenjuje Zakon.

Iako je poslanik (PES) Uglješa Urošević, nakon izlaganja kandidata Radunovića, ukazao da brojni kandidati ne ispunjavaju uslove konkursa i zatražio javno da se o ovom pitanju izjasni pravna služba Skupštine CG, crnogorska javnost ostala je zakinuta za informaciju da li svi prijavljeni kandidati ispunjavaju u potpunosti opšte i posebne uslove konkursa. Ni poslanik Urošević nije se više oglašavao?

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

Draganče

@Mila K- Evo i svo petoro, uh što su se aktivirali danas.

Milanče

@Mila K - Evo su ti dva novoizabrana člana stavila minus na komentar :)))))))

Mila K

A kako nekk iz industrije može odlučiti da odgovorno primjenjuje zakone? I kontroliše industriju? Nije Šaleta briljirao ali je ovo opet neko novo dovođenje dakinih guvernera. Jel opet bilo koverti poslanicima-cama? I šta je dri kontrolisao u irfcg?