19 °

max 23 ° / min 14 °

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

22° / 15°

Četvrtak

02.05.

19° / 14°

Petak

03.05.

15° / 10°

Subota

04.05.

17° / 10°

Nedjelja

05.05.

20° / 10°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Drakić: SO Zeta da donese odluku o osnivanju Savjeta za razvoj i zaštitu lokalne samouprave

Izvor: DCG

Društvo

Comments 1

Drakić: SO Zeta da donese odluku o osnivanju Savjeta za razvoj i zaštitu lokalne samouprave

Autor: Antena M

  • Viber

U svijetlu novonastale okolnosti da će Opština Zeta, potpuno neopravdano, morati da sačeka okončanje razgraničenja između Podgorice i Tuzi, organi lokalne samouprave u Zeti ne smiju niti mogu sa distance i sa strane posmatrati taj proces, poručuje Milan Drakić, predsjednik Kluba odbornika Demorata u SO Zeta. 

"Upravo ovaj momenat treba iskoristi da Skupština opštine Zeta donese odluku o osnivanju Savjeta za razvoj i zaštitu lokalne samouprave Opštine Zeta. Prvenstveni zadatak tog zvaničnog tijela bi bio monitoring razgraničenja između Glavnog grada i opštine Tuzi, jer je Zeta u tom procesu zainteresovana strana i ona ima sasvim legitimno pravo na praćenje svake etape tog procesa. To se posebno odnosi na razgraničenje između Zete i Tuzi, koje je očigledno zaboravljeno od strane nosioca lokalnih izvršnih vlasti.

Upravo, kako bi se preduprijedila opasnost po legitimne i legalne interese opštine Zeta, kada je istočni dio njene teritorije u pitanju, ovaj Savjet bi bio pozvan da utiče na ispravljanje apsurda kada je u pitanju granica između Mataguža i Vranja. Jedino je ispravno da granica ide vrhom brda a ne da granicu čini lokalni putni pravac. Poštovanjem onoga što je prirodno obilježje, jedna od najstarijih crkava sa pripadajućim crkvenim kompleksom, i zvanično bi bila dio Zete", navodi Drakić. 

Savjet za razvoj i zaštitu lokalne samouprave, u skladu sa skupštinskom odlukom, bavio bi se i drugim pitanjima važnim za funkcionisanje opštine Zeta.

"Naročito u odnosu na planiranu izgradnju kolektora u Botunu, kojoj se protivi cijela Zeta i na proces stvaranja uslova za intenzivniji napredak naše opštine, mjeren snažnom željom naše zajednice da teritorija opštine Zeta bude određena poštujući istorijske činjenice. Sjeverna granica naše opštine treba da bude pomjerena dva kilometra prema sjeveru, u odnosu na današnju zvaničnu granicu", dodaje Drakić. 

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

sičija

Čega? "Savjeta za razvoj i zaštitu lokalne samouprave"? Ja mislila da traži podršku za uzgoj i zaštitu krmnog bilja, kad ono uzgoj i zaštita lokalnih politikanata... Kupite pritke da ih poduprete ka boraniju. Moram malo da se našalim jer ovaj misli ozbiljno.