16 °

max 23 ° / min 13 °

Utorak

30.04.

23° / 13°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

20° / 13°

Petak

03.05.

14° / 10°

Subota

04.05.

18° / 10°

Nedjelja

05.05.

20° / 10°

Ponedjeljak

06.05.

19° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
FCJK novi član Evropske asocijacije univerziteta

Društvo

Comments 0

FCJK novi član Evropske asocijacije univerziteta

Autor: Antena M

  • Viber

Fakultet za crnogorski jezik i književnost novi je član Evropske asocijacije univerziteta (EUA), prestižne organizacije koja okuplja visokoobrazovne institucije dokazanoga kvaliteta iz 50 evropskih država, saopšteno je sa FCJK.

“Oformljena 2001. godine, sa sjedištem u Briselu i Ženevi, EUA ima za cilj podsticanje jedinstva i koordinacije univerzitetskih institucija u Evropi, jačanje njihove autonomije i pružanje podrške njihovom razvoju. Ova asocijacija ima ključnu ulogu u Bolonjskom procesu i oblikovanju politika Evropske unije o visokom obrazovanju, istraživanju i inovacijama. Kroz kontinuiranu saradnju s različitim međunarodnim organizacijama EUA osigurava da stavovi i interesi evropskih univerziteta budu adekvatno promovisani i vrednovani”, navodi se u saopštenju.

Naglašava se da članstvom u EUA FCJK postaje dio elitnog društva evropskih obrazovnih institucija, čime se otvaraju nove mogućnosti za razmjenu znanja, pristup međunarodnim projektima i saradnju s vrhunskim univerzitetima širom Evrope i svijeta.

“Ovaj prestižni status predstavlja priznanje za naš kontinuirani angažman na promociji crnogorskog jezika, književnosti i kulture, kao i za akademsku izvrsnost koju njegujemo. Očekujemo da će članstvo u EUA dodatno ojačati našu poziciju u oblasti obrazovanja, kao i da će doprinijeti daljem razvoju naših studijskih programa, istraživanja i međunarodne saradnje. S ponosom ističemo da smo sada dio mreže koja okuplja najbolje univerzitete Evrope. Radujemo se novim prilikama i izazovima koje nam članstvo u EUA donosi”, zaključuje se u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR