15 °

max 21 ° / min 13 °

Ponedjeljak

06.05.

21° / 13°

Utorak

07.05.

21° / 13°

Srijeda

08.05.

24° / 15°

Četvrtak

09.05.

20° / 15°

Petak

10.05.

22° / 13°

Subota

11.05.

21° / 12°

Nedjelja

12.05.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Otvoreno pismo CHO i grupe građana i građanskih aktivista Novoviću: Postupanje prema Katniću mora biti zakonito

Društvo

Comments 4

Otvoreno pismo CHO i grupe građana i građanskih aktivista Novoviću: Postupanje prema Katniću mora biti zakonito

Autor: Antena M

  • Viber

Pismo koje je nekadašnji glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić uputio dnevnom listu Pobjeda, portalu Standard i novinaru Šekiju Radončiću, ukazuje na dramatičnu situaciju stvorenu njegovim hapšenjem, koje je praćeno nezapamćenom orkestriranom političkom i medijskom hajkom i blaćenjem, koji na najgrublji način potiru ne samo pretpostavku nevinosti, već i ozbiljno izazivaju sumnje u regularnost i zakonitost cijelog postupka, saopštio je CHO sa grupom građana i građanskih aktivista.

Navode da je Katnić osoba ozbiljno narušenog zdravlja i njegova odluka da štrajkuje glađu izaziva ogromni rizik po njegov život.

"Pretpostavljajući da Specijalno državno tužilaštvo ima i obavezu, namjeru i interes da g. Katnića procesuira živog i da tako dokaže optužnicu - ako je i kada je bude podiglo - a ne da dopusti, tj. da izazove njegovu smrt i time mu presudi i prije/bez suđenja, zahtijevamo da se g. Katniću omogući odbrana sa slobode, uz punu medicinsku i drugu potrebnu zaštitu.

Eventualna optužnice se mora zasnivati i dokazivati na činjenicama i vjerodostojnim dokazima. G. Katniću ne može biti presuđeno prije suđenja, u atmosferi linča i političkog progona, a u uslovima njegovog ozbiljno narušenog zdravlja i uz štrajk glađu", navode u otvorenom pismu. 

Selektivna i politički motivisana “pravda” je, dodaju, gora i od najgore nepravde.

"Postupanje prema g. Katniću mora biti zakonito u svakom detalju. Bilo kakav politički motivisani uticaj mora biti zaustavljen i osujećen.

Ukoliko GST g. Novović i svi koji su uključeni u postupanje prema g. Katniću, budu ignorisali njegova neotuđiva ljudska prava, onda moraju biti svjesni i krivično-pravne odgovornosti koju sa sobom, pred očima crnogorske i međunarodne javnosti, nosi nehumano i protivzakonito postupanje", navodi se u pismu koje potpisuju: 

Tamara Nikčević, CHO,
Šeki Radončić, CHO
Feđa Klikovac, CHO
Nikola Martinović, CHO
Nebojša Kaluđerović, CHO
Miodrag Vlahović, CHO
i grupa građana i građanskih aktivista:
Svetlana Pajović Musić, Ana Pejović, Ivana Pajović, Hajdana Lompar Huter, Aleksandra Burzan, Maja Miličković, Boriša Borozan, Olivera Bojanić, Vidosava Pejović, Miloš Radović, Ljiljana Pešić, Kaćuša Krsmanović, Tinka Đuranović, Draško Đuranović, Sara Pejović, Dragan Nikčević, Antonina Bojanić, Svetozar Pejović, Dijana Nikčević, Slavka Pejović, Valentina Tina Boljević, Mileva Pajović, Miodrag Bajković, Veljko Martinović, Marija Pejović Rebronja, Radomir Pajović, Snežana Lakić, Obren Medenica, Vesna Vukčević, Senka Vukčević, Žarko Begović, Dragan Vujović, Đorđe Begović, Julija Pavićević, Dragan Radulović, Žarko Krivokapić, Marko Popović.

Komentari (4)

POŠALJI KOMENTAR

miki

pridružujem se vama i potpisujem svako slovo naprijed izrečeno. Svko biće će doći pred božji sud, sudiće se jednom i njima Crnomantijašima SPC. Svako nosi svoj krst pa i oni koji lišavaju ljude slobode na osnovu sumnje a na dokaza, stići ce i njih ljudska i božja kazna ako ga uopšte ima. Katnić i Lazovic da se brane sa slobode.

Miomir

Braco i sestre svi smo smrtni,svi cemo izaci pred Gospoda Boga. Zasto se grijesiti za zivota,zasto ne pruziti covjeku hunano lijecenje i pravednije sudjenje. Slusam ovih dana pa me tuga lomi. Pominje mu se mrtvi sin,prevrcu mu se kosti bez potrebe. Kud cete vise tuge nastradao je od 9 godina!